Jednym z działań organizowanych przez OT ARR we Wrocławiu, mających promować artykuły rolno-żywnościowe wysokiej jakości są warsztaty i pokazy kulinarne. Skierowane są one do uczniów dolnośląskich szkół średnich uczących się w kierunku technik ...
Według sondażu przeprowadzonego przez Instytut Badań Rynkowych i Społecznych, Polacy nie znają zbyt dobrze właściwości zdrowotnych masła orzechowego. Powszechne jest m.in. przekonanie, że produkt ten jest tuczący. Jak to wygląda w rzeczywistości?
Naukowcy z Politechniki Gdańskiej zaprezentują kilkanaście wynalazków podczas tegorocznych targów Technicon Innowacje. Wystawa wynalazków odbędzie się w dniach 22-23 października na terenie AmberExpo w Gdańsku.
Ruszyła kampania edukacyjna "Chleb dobry". Jej ambasadorem jest Grzegorz Łapanowski, który przekonuje, że chleb jest nie tylko zdrowy, ale należy także do grupy żywności najmniej przetworzonej. "Chleb warto uwzględnić w śniadaniu" - mówi PAP Life dr ...
Coraz częściej polskie produkty regionalne i tradycyjne goszczą na stołach. Te cenione również przez restauratorów oraz koneserów smakołyki są bazą do wyrafinowanych dań, które trafiają w gusta tych najbardziej wymagających. Również przyszli szefowie ...
Warsztaty koktajlowe były unikalną okazją do zapoznania się z niepowtarzalnym smakiem Pisco, sposobem jego podania i łączenia z innymi składnikami. W spotkaniu wzięli udział dystrybutorzy alkoholi oraz przedstawiciele mediów. Wydarzenie zainaugurował ...
Kaszubi, tradycyjnie każdą biesiadę zaczynają od deseru - najczęściej sernika. Nie inaczej było w Ostrzycach podczas „Kaszëbsczé Jestkù”, czyli Festiwalu Potraw Kaszubskich. VIII edycja tego wydarzenia odbyła się w sobotę 3 ...
W ramach działań promujących artykuły rolno – żywnościowe wysokiej jakości OT ARR we Wrocławiu organizuje serię warsztatów i pokazów kulinarnych. Są one skierowane do uczniów dolnośląskich średnich szkół rolniczych i gastronomicznych. Działania ...
W Zaborze k. Zielonej Góry rozpoczęło działalność Lubuskie Centrum Winiarstwa. Ma ono integrować środowiska winiarskie i wspierać powrót do tradycji uprawy winorośli i produkcji wina. Będzie też pełniło rolę turystyczną, rekreacyjną, dydaktyczną i ...
Rok 2015 jest drugim sezonem, w którym do naszych sklepów trafiła odmiana ‘MiniKiwi’ (Actinidia arguta) . Owoce są mniejszą wersją popularnego kiwi, ale zasadnicza różnica tkwi w skórce, która jest jadalna. MiniKiwi hodowane są bez ...