Choroby truskawek, takie jak szara pleśń czy mączniak prawdziwy, powodują duże straty na plantacjach. Nawet jeżeli porażone rośliny będą owocowały, to plon o ob...
We współpracy z partnerami z całej Europy Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności organizuje kampanię Safe2Eat 2025, która będzie charakteryzowała się więk...
W dobie rosnącej świadomości ekologicznej coraz więcej firm i konsumentów poszukuje rozwiązań, które nie tylko spełniają wymagania funkcjonalne, ale także wpisu...
1 października br. w Polsce zacznie obowiązywać system kaucyjny. Nie wszyscy konsumenci zdają sobie sprawę z tego, jakimi regułami będzie się rządzić. Eksperci ...
Żywność a zmiany klimatyczne – jak nasze wybory wpływają na środowisko Zmiany klimatyczne są jednym z najpoważniejszych wyzwań współczesnego świata. Produkcja...
Trwa kolejny już miesiąc kryzysu jajecznego w Stanach Zjednoczonych z powodu szkód powodowanych przez grypę ptaków. Amerykańskie władze próbują ratować rynek pr...
Rekopol: z niepokojem śledzimy informacje o możliwych zmianach w przyszłym systemie ROP w obszarze odpadów opakowaniowych Według Organizacji Odzysku Opakowań Re...
Degradacja lasów i wylesianie stanowi jeden z ważniejszych czynników przyspieszających negatywne skutki zmian klimatycznych. Powstrzymanie tego procesu i regene...
Każdego dnia miliony litrów zużytego oleju kuchennego trafiają do kanalizacji, śmieci lub – co gorsza – na czarny rynek. W niektórych krajach staje się on źró...
Polska przygotowuje się do jednej z największych zmian w systemie gospodarowania odpadami – od 1 października br. zacznie obowiązywać system kaucyjny. Wprowadze...