W ostatnich latach przemysł rozrywkowy w Polsce przechodzi dynamiczne zmiany. Dzięki szybkiemu rozwojowi technologii oraz rosnącej dostępności internetu, Polacy...
5 sposobów na zbudowanie zdrowej relacji z jedzeniem u dorosłych i dzieci według psychodietetyka Jedzenie to podstawowa potrzeba fizjologiczna człowieka. Może b...
Lobo, Szampion, Jonagold, Ligol, Gala i Antonówka – to tylko niektóre z odmian jab?ek, które królowa?y w polskich domach w pa?dzierniku 2024 roku. Jak bowiem po...
USDA-FDA poszukuje informacji na temat oznaczania dat żywności, celem jest zapewnienie konsumentom w USA większej jasności, przejrzystości i oszczędności kosztó...
Od wieków szampan to synonim luksusu, celebracji wyjątkowych chwil i specjalnych przyjemności, które chcemy dzielić z wyselekcjonowanym gronem. Jednak poza jego...
Współczesny, dynamiczny świat z jednej strony ma wiele zalet, bo z roku na rok komfort naszego życia znacząco się podnosi, dzięki implementacji nowoczesnych te...
Główny Inspektor Sanitarny dr n. med. Paweł Grzesiowski przekazał 18.11.2024 podczas konferencji w Warszawie informacje na temat bieżących zagrożeń dla zdrowi...
Po ciężkim dniu pracy, gdy stres i zmęczenie osiadają w każdym mięśniu, a myśli nieustannie krążą wokół obowiązków, odpoczynek staje się nie tyle luksusem, co k...
Rola mikrobiomu i diety w utrzymaniu zdrowych jelit Mikroorganizmy zamieszkują zarówno środowisko zewnętrzne, jak i wnętrze ludzkiego organizmu. Ich zespoły two...
Na różnych etapach życia nasze zapotrzebowanie na składniki odżywcze ulega zmianom, jednak wołowina – spożywana w odpowiednich ilościach – stanowi ważny element...