Grudzień – miesiąc, który od zawsze kojarzy się nam z bliskością. To przecież czas rodzinnych spotkań, zasiadania przy wspólnym stole i rozmów, które potrafią z...
Nowe badanie PAN Europe (Pesticide Action Network) ujawnia wysoki poziom toksycznych „wiecznych chemikaliów” kwasu trifluorooctowego (TFA) w codziennie spożywan...
Zimowe spacery mają w sobie to coś, czego nie ma żadna inna pora roku. To skrzypiący pod stopami srebrzysty śnieg, rześkie powietrze i różowe policzki, które le...
Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych Dieta bezglutenowa zyskała w ostatnich latach ogromną popularność - nie tylko wśród osób z ro...
Mleko od lat pozostaje jednym z najważniejszych elementów diety dzieci. Choć często kojarzone jest głównie z wapniem, jego wartość odżywcza sięga znacznie dalej...
ZAMIAST REWOLUCJI ZACZNIJ OD MAŁYCH KROKÓW – JAK SKUTECZNIE ZADBAĆ O ZDROWĄ DIETĘ DZIECKA? 7 praktycznych wskazówek, które mogą pomóc rodzicom lepiej komponowa...
BABKA JAJOWATA - Jak działa, jak ją stosować i z czym najlepiej łączyć Do potraw, zwłaszcza tych z jogurtem, doskonale pasuje babka jajowata – niepozorna roślin...
Raport WEI wzywa do redefinicji polskiej polityki zdrowotnej Warsaw Enterprise Institute (WEI) opublikował p...
Chcąc zrealizować ambitne plany eksportowe i sprostać rygorystycznym japońskim normom jakości, francuski producent makaroników MAG’M zwrócił się do idealnego pa...
Wbrew alarmistycznym narracjom, pijemy coraz mniej – i to nie przypadek, lecz wyraźny trend. Spożycie czystego alkoholu per capita spadło z 9,73 litra w 2021 r...