Trądzik to problem, z którym zmaga się wiele osób, niezależnie od wieku. Schorzenie kojarzone z okresem dojrzewania, lecz może dotknąć także dorosłych. W artyku...
Firma Preply chciała dowiedzieć się, jakie rodzaje kuchni są najpopularniejsze w USA i gdzie można ich spróbować. W tym celu przeanalizowano aż 785 restauracji...
Jak wynika z badania przeprowadzonego przez instytut badawczy IQS na zlecenie MAX Premium Burgers[1], Polacy coraz częściej planują całkowicie wyeliminować mięs...
Śmietana od dawna cieszy się popularnością w świecie kulinarnym, nadając potrawom kremową konsystencję oraz bogaty smak. W kontekście współczesnych trendów zdro...
Zaczynając naszą podróż w kierunku pięknej i zdrowej skóry, musimy zrozumieć, że kluczowym elementem jest nawilżenie. To właśnie krem nawilżający do twarzy może...
Mazurska Manufaktura startuje z konkursem “w towarzystwie” Juranda. “Tydzień w towarzystwie Juranda” to akcja konkursowa, która potrwa od września do listopa...
Latem spożycie owoców i warzyw wzrosło do poziomów niewidzianych od pandemii. Polacy coraz chętniej sięgają po lokalne produkty
Wszystkie 194 państwa członkowskie Światowej Organizacja Zdrowia (ang. World Health Organization, WHO) zobowiązały się do 2030 roku zmniejszą spożycia sodu o 3...
Wybierając doniczkę do swojego mieszkania, wielu z nas skupia się głównie na aspekcie estetycznym. Chcemy, by była ładna, pasowała do wystroju i podkreślała uro...
Szeroko wykorzystywana w kuchniach świata, w Polsce gości na stołach stosunkowo rzadko. Kasza kukurydziana – jedna z najmniej popularnych w naszym kraju kasz. T...