Trzeci rok kampanii #PlantHealth4Life: każdy może zostać ambasadorem zdrowia roślin Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), Komisja Europejska (KE)...
Parlament Europejski zajmuje jasne stanowisko w sprawie statusu wilka, przywracając nadzieję na przyszłość pasterstwa UECopa i Cogeca z zadowoleniem przyjmują d...
Aby samodzielnie zrobić kompostownik, wystarczą podstawowe narzędzia, trochę wolnego czasu i kawałek miejsca w ogrodzie. Kompostownik z desek lub palet to nie t...
Doktorant Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu opracował nową broń w walce ze zgnilcem amerykańskim. Czy biotechnologia może zrewolucjonizować profilaktykę ...
- Pomóż nam ratować Biebrzę, zanim będzie za późno - apeluje Fundacja Pomagam.pl, która uruchomiła oficjalną zbiórkę pieniędzy na ratowanie największego parku n...
Choroby truskawek, takie jak szara pleśń czy mączniak prawdziwy, powodują duże straty na plantacjach. Nawet jeżeli porażone rośliny będą owocowały, to plon o ob...
We współpracy z partnerami z całej Europy Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności organizuje kampanię Safe2Eat 2025, która będzie charakteryzowała się więk...
W dobie rosnącej świadomości ekologicznej coraz więcej firm i konsumentów poszukuje rozwiązań, które nie tylko spełniają wymagania funkcjonalne, ale także wpisu...
1 października br. w Polsce zacznie obowiązywać system kaucyjny. Nie wszyscy konsumenci zdają sobie sprawę z tego, jakimi regułami będzie się rządzić. Eksperci ...
Żywność a zmiany klimatyczne – jak nasze wybory wpływają na środowisko Zmiany klimatyczne są jednym z najpoważniejszych wyzwań współczesnego świata. Produkcja...