Polskie produkty mleczne – mleko, jogurty, kefiry, masło, śmietana czy sery – to podstawowe składniki wielu codziennych potraw. Ich wszechstronność oraz wartośc...
‘Dlaczego chcesz się przebranżowić?’, to najnowszy konkurs przygotowany przez portal Praca.pl we współpracy z Akademio. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że droga d...
Poznaj markę Kamis od kuchni już 29 grudnia w nowym programie TV Polskie Fabryki! Marka Kamis jako pierwsza w Polsce zaprosiła ekipę programu Polskie Fabryki do...
Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej realizuje Pozew Zbiorowy Nr 1 przeciwko Skarbowi Państwa o ODSZKODOWANIA za Covid-19 dla Członków Izby, w którym pojawiła ...
Nowa kampania promująca polskie zboża i wspierająca lokalnych rolników Ruszyła ogólnopolska kampania „Jakość zaczyna się od ziarna”, której celem jest promocja ...
Korzyści z jedzenia ziemniaków dla małego dziecka, nastolatka, kobiety w ciąży i seniora Ziemniaki, odpowiednio przygotowane, mogą dostarczać cennych składnikó...
Rozpoczęty w tym roku na okres trzech lat szwajcarski projekt Risorgo ma na celu zbadanie około piętnastu odmian sorgo w celu udokumentowania wszystkich etapów ...
2 października w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym odbyło się wydarzenie, które przyciągnęło uwagę branży gastronomicznej – „Kulinarnie z AB Frost”. Ponad 30 wy...
Specjalistka żywienia dzieci wyjaśnia, jak komponować jadłospis dziecka z uwzględnieniem zbóż i innych ważnych produktów spożywczych Odpowiednio zbilansowana ...