Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej realizuje Pozew Zbiorowy Nr 1 przeciwko Skarbowi Państwa o ODSZKODOWANIA za Covid-19 dla Członków Izby, w którym pojawiła ...
Nowa kampania promująca polskie zboża i wspierająca lokalnych rolników Ruszyła ogólnopolska kampania „Jakość zaczyna się od ziarna”, której celem jest promocja ...
Korzyści z jedzenia ziemniaków dla małego dziecka, nastolatka, kobiety w ciąży i seniora Ziemniaki, odpowiednio przygotowane, mogą dostarczać cennych składnikó...
Rozpoczęty w tym roku na okres trzech lat szwajcarski projekt Risorgo ma na celu zbadanie około piętnastu odmian sorgo w celu udokumentowania wszystkich etapów ...
2 października w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym odbyło się wydarzenie, które przyciągnęło uwagę branży gastronomicznej – „Kulinarnie z AB Frost”. Ponad 30 wy...
Specjalistka żywienia dzieci wyjaśnia, jak komponować jadłospis dziecka z uwzględnieniem zbóż i innych ważnych produktów spożywczych Odpowiednio zbilansowana ...
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje, które odmienią doświadczenia klientów. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia onli...
Pomysły dietetyczki na śniadanie z kukurydzą i jej przetworami Od niego zaczyna się poranek. Musi być pożywne, by dostarczyło nam energii potrzebnej w pierwszej...
Burrito to potrawa pochodząca z północnego Meksyku, która powstała na przełomie XIX i XX wieku. Podawana zwykle z jednym lub dwoma składnikami, jej podstawą jes...
Zastanawiasz się, co włożyć do dziecięcej śniadaniówki? Sprawdź przepisy na pożywne i smaczne przekąski z wykorzystaniem produktów zbożowych! Drugie śniadanie ...