Chciałbyś pomóc najuboższym na święta, ale nie wiesz komu, nie masz czasu i zastanawiasz się jak to najskuteczniej zrobić? Banki Żywności proponują trzy proste i sprawdzone sposoby na świąteczną pomoc dla najuboższych. Już dziś ruszyła Świąteczna ...
W dniu 17 listopada bieżącego roku Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu oraz Agencja Rynku Rolnego Oddział Terenowy we Wrocławiu zorganizowały VI edycję Dolnośląskiego Konkursu Potraw Regionalnych. Konkurs odbywał się pod hasłem „Powiedz ...
Cykoria wprowadziła do swojej oferty, produkt, który idealnie wpisuje się w nowe zasady funkcjonowania sklepików szkolnych. Jabcusie – lekkie z natury, to chipsy, które są w 100 proc. naturalne i nie zawierają w sobie dodatku cukru, soli ani ...
Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Lublinie przy współpracy z firmą „Avangarda” Łukasz Konik zrealizował 8 warsztatów kulinarnych w szkołach gastronomicznych województwa lubelskiego. Warsztaty odbyły się w Zespołach Szkół w: ...
Jak cieszyć się pysznym i zdrowym jedzeniem każdego dnia? Gdzie szukać inspiracji do przygotowania prostych i oryginalnych dań kuchni wegańskiej i bezglutenowej? Specjalnie dla fanów zdrowego gotowania Jola Słoma i Mirek Trymbulak z ATELIER SMAKU ...
Dlaczego domowy mus truskawkowy tak dobrze smakuje późną jesienią, a herbata z sokiem malinowym porządnie rozgrzeje nawet w najzimniejsze wieczory? Zachwycamy się domowymi przetworami, a nasze mamy i babcie pilnie strzegą, często wielopokoleniowych, ...
Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć prognozuje zamknięcie roku ze wzrostem przychodów na poziomie 8-10 proc. netto. Jednocześnie, w najbliższym roku firma planuje dywersyfikację portfolio produktowego, a także dalszy rozwój w segmencie marek ...
Jeśli sami nigdy nie zjemy pomidora, to są małe szanse, że zje go nasze dziecko – podkreśla Paulina Smaszcz-Kurzajewska. Zdaniem dziennikarki to rodzice powinni wpajać dzieciom prozdrowotne nawyki żywieniowe. Tymczasem dorośli sami bardzo źle ...
Śliwa w occie i Nalewka sosnowa „sosnówka” - to dwa kolejne specjały, które wpisano na listę produktów tradycyjnych województwa lubuskiego. Ta liczy obecnie 43 pozycje – poinformował PAP rzecznik Zarządu Województwa Lubuskiego ...
Złoty Ementaler, kultowy produkt tyskiego producenta serków topionych kolejny rok z rzędu został laureatem konkursu Lider Forum 2015 i zajął drugie miejsce w kategorii serów topionych.