Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Odkryj tajniki wegańskiej kuchni bezglutenowej z Atelier Smaku i Samsung

19 listopada 2015
Jak cieszyć się pysznym i zdrowym jedzeniem każdego dnia? Gdzie szukać inspiracji do przygotowania prostych i oryginalnych dań kuchni wegańskiej i bezglutenowej? Specjalnie dla fanów zdrowego gotowania Jola Słoma i Mirek Trymbulak z ATELIER SMAKU przygotowali album z doskonałymi propozycjami dań. Na 256 stronach wydawnictwa znajdziemy przepisy na najlepsze potrawy pochodzące z autorskiego programu duetu na YouTube.

Książka Atelier Smaku. 108 bezglutenowych potraw kuchni wegańskiej to projekt dwojga pasjonatów zdrowego gotowania - Joli Słomy i Mirka Trymbulaka, autorów wielu książek kucharskich, organizatorów warsztatów kulinarnych i projektantów mody. Ich nowa książka powstała z myślą o osobach, które chcą jeść smacznie i zdrowo każdego dnia, ale nie chcą spędzać zbyt dużej ilości czasu w kuchni. Partnerem technologicznym wydania jest Samsung, producent piekarników z technologią Dual Cook, z których korzysta ATELIER SMAKU. Piekarniki z tym rozwiązaniem wyposażone są w specjalny separator, który dzieli przestrzeń urządzenia na dwie niezależne komory. Dzięki temu aromaty potraw nie mieszają się. Z pomocą tej technologii oszczędza się czas spędzany w kuchni, a także energię elektryczną.

Bezglutenowa kuchnia wegańska przez wiele osób postrzegana jest jako bardzo wymagająca i trudna. Jednak ATELIER SMAKU zdecydowanie rozwiewa te wątpliwości. Czytelnicy książki zainspirują się wachlarzem rozmaitych, oryginalnych i zdrowych przepisów. W albumie znajdziemy pomysły na pożywne i zaskakujące dwudaniowe lunche, a także bezglutenowe desery. Również miłośnicy grzybów będą usatysfakcjonowani – w książce znajduje się szereg inspiracji, między innymi na sycącą zupę grzybową z lanymi kluskami lub risotto z grzybami. Dla zwolenników oryginalnych propozycji, którzy lubią w kuchni eksperymenty, autorzy polecają przepisy m. in. na gnocchi z sosem szpinakowym lub grillowaną paprykę z kremem z topinamburu. Również fani deserów odnajdą coś dla siebie – Jola Słoma i Mirek Trymbulak szczególnie polecają śliwki pod kruszonką i muffinki makowe z kawowym lukrem, które mogą być świetnym pomysłem na Święta.

Jola Słoma i Mirek Trymbulak zapraszają wszystkich pasjonatów zdrowego gotowania na spotkanie - promocję książki, w ramach Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej. Spotkanie odbędzie się 21 listopada o godz. 11 na Stadionie Narodowym w Warszawie.

Więcej informacji na temat ATELIER SMAKU znajduje się na stronie www.ateliersmaku.pl.

***

O firmie

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiruje ludzi na całym świecie i kształtuje przyszłość dzięki innowacyjnej technologii. Firma redefiniuje świat telewizorów, urządzeń ubieralnych, smartfonów, tabletów, aparatów fotograficznych, drukarek, sprzętu medycznego, rozwiązań sieciowych, półprzewodników i rozwiązań LED. Samsung jest również liderem w rozwoju Internetu Rzeczy, ze szczególnym uwzględnieniem takich zagadnień jak Smart Home i Digital Health. Spółka zatrudnia 319 000 pracowników w 84 krajach, a roczna wartość sprzedaży jej produktów wynosi 196 miliardów dolarów. Chcesz odkryć więcej? Odwiedź nas na:  www.samsung.pl

POWIĄZANE

Chciałbyś pomóc najuboższym na święta, ale nie wiesz komu, nie masz czasu i zast...

W dniu 17 listopada bieżącego roku Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu or...

Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Lublinie przy współpracy z firmą „Avang...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę