Od lat 90. XX wieku można zaobserwować tendencję zniżkową w konsumpcji jabłek. O ile w 2000 roku spożycie wynosiło mniej więcej 20 kg/osobę, to już w 2022 roku ...
Wspólne stoisko Członków Polskiej Izby Mleka na targach SIAL PARIS 2024 SIAL Paris to jedno z najważniejszych wydarzeń targowych dla branży rolno-spożywczej na ...
Dynia jest prawdziwą królową jesieni. To niesamowicie różnorodne warzywo stało się już wręcz symbolem tej pory roku - nie tylko w kuchni, ale przede wszystkim j...
Wyjątkowe zawody w wyjątkowym miejscu. Za nami Mistrzostwa Opolskiego Klubu Golfowego by John Deere Zawodnicy Opolskiego Klubu Golfowego kontynuują nową tradyc...
Wiosenne kwiaty to jeden z najbardziej wyczekiwanych widoków po długiej, zimowej przerwie. Przebiśniegi, tulipany czy krokusy to rośliny, które swoim kolorem oż...
18 lat edukacji konsumenckiej ✿ współpraca z placówkami naukowymi ✿ promowanie europejskiej żywności ekologicznej w świecie ✿ kreowanie kulinarnych szlaków ✿ ...
W piątek na Rządowym Centrum Legislacji opublikowano projekty ustaw: o rejestrowanych związkach partnerskich i wprowadzającej tę ustawę. Zakładają, że związek p...
Rozpoczęty w tym roku na okres trzech lat szwajcarski projekt Risorgo ma na celu zbadanie około piętnastu odmian sorgo w celu udokumentowania wszystkich etapów ...
2 października w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym odbyło się wydarzenie, które przyciągnęło uwagę branży gastronomicznej – „Kulinarnie z AB Frost”. Ponad 30 wy...
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym wpisie poinformowała, że dla fanów jajek są tylko dobre wieści – możecie zajadać się nimi bez obaw. Są...