Wystartowała kampania telewizyjna, w której firma Herbapol-Lublin promuje swoje produkty dżemowe. To jednocześnie pierwsza odsłona nowej platformy komunikacji p...
Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas, który w Polsce nieodłącznie kojarzy się z tradycyjnymi potrawami i bogactwem smaków. W wielu polskich domach, od pok...
Wprowadzenie praktyk prozwierzęcych w miejscu pracy może zwiększyć produktywność pracowników i przyczynić się do poprawy wyników firmy. Taki wniosek płynie z te...
Konsumenci mają prawo do informacji o tym, jak została wyprodukowana żywność, żeby podjąć świadomie decyzję zakupową. Także rolnicy muszą wiedzieć jakie rośliny...
Wg badania IBRIS dotyczące percepcji i spożycia produktów alkoholowych, piwo z najgorszymi notowaniami i skutkami Ukazały się najnowsze badania IBRIS dotyczące ...
Lobo, Szampion, Jonagold, Ligol, Gala i Antonówka – to tylko niektóre z odmian jab?ek, które królowa?y w polskich domach w pa?dzierniku 2024 roku. Jak bowiem po...
Podjadanie między posiłkami to nawyk, który może utrudniać proces utrzymania masy ciała, bądź w długotrwałej konsekwencji nawet powodować jej wzrost. Często się...
USDA-FDA poszukuje informacji na temat oznaczania dat żywności, celem jest zapewnienie konsumentom w USA większej jasności, przejrzystości i oszczędności kosztó...
Od wieków szampan to synonim luksusu, celebracji wyjątkowych chwil i specjalnych przyjemności, które chcemy dzielić z wyselekcjonowanym gronem. Jednak poza jego...
Kukurydza jest rośliną o wyjątkowym znaczeniu w żywieniu człowieka. Jej wartość odżywcza i smakowa jest związana z wysoką ilością węglowodanów złożonych, wpływa...