Konsumenci mają prawo do informacji o tym, jak została wyprodukowana żywność, żeby podjąć świadomie decyzję zakupową. Także rolnicy muszą wiedzieć jakie rośliny...
Wg badania IBRIS dotyczące percepcji i spożycia produktów alkoholowych, piwo z najgorszymi notowaniami i skutkami Ukazały się najnowsze badania IBRIS dotyczące ...
Lobo, Szampion, Jonagold, Ligol, Gala i Antonówka – to tylko niektóre z odmian jab?ek, które królowa?y w polskich domach w pa?dzierniku 2024 roku. Jak bowiem po...
Podjadanie między posiłkami to nawyk, który może utrudniać proces utrzymania masy ciała, bądź w długotrwałej konsekwencji nawet powodować jej wzrost. Często się...
USDA-FDA poszukuje informacji na temat oznaczania dat żywności, celem jest zapewnienie konsumentom w USA większej jasności, przejrzystości i oszczędności kosztó...
Od wieków szampan to synonim luksusu, celebracji wyjątkowych chwil i specjalnych przyjemności, które chcemy dzielić z wyselekcjonowanym gronem. Jednak poza jego...
Kukurydza jest rośliną o wyjątkowym znaczeniu w żywieniu człowieka. Jej wartość odżywcza i smakowa jest związana z wysoką ilością węglowodanów złożonych, wpływa...
Każdy dzień w pracy to nowe wyzwania, które mogą mieć wpływ na nastrój. Nie zawsze jest łatwo utrzymać pozytywne nastawienie, szczególnie gdy obowiązki się pięt...
Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczących szkodliwych dla zdrowia konsumentów związków znajdujących się w żywności poja...
Główny Inspektor Sanitarny dr n. med. Paweł Grzesiowski przekazał 18.11.2024 podczas konferencji w Warszawie informacje na temat bieżących zagrożeń dla zdrowi...