OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Konsumenci mają prawo do informacji o tym, jak została wyprodukowana żywność

Konsumenci mają prawo do informacji o tym, jak została wyprodukowana żywność, żeby podjąć świadomie decyzję zakupową. Także rolnicy muszą wiedzieć jakie rośliny...

9 grudnia 2024

Wódka i wino Polacy piją częściej okazjonalnie

Wg badania IBRIS dotyczące percepcji i spożycia produktów alkoholowych, piwo z najgorszymi notowaniami i skutkami Ukazały się najnowsze badania IBRIS dotyczące ...

4 grudnia 2024

Jabłka ponownie na czele najchętniej spożywanych owoców przez Polaków

Lobo, Szampion, Jonagold, Ligol, Gala i Antonówka – to tylko niektóre z odmian jab?ek, które królowa?y w polskich domach w pa?dzierniku 2024 roku. Jak bowiem po...

4 grudnia 2024

Podjadasz między posiłkami? Dietetyczka o pysznych przekąskach

Podjadanie między posiłkami to nawyk, który może utrudniać proces utrzymania masy ciała, bądź w długotrwałej konsekwencji nawet powodować jej wzrost. Często się...

3 grudnia 2024

"Sprzedaj do" lub "Użyj do"- Amerykanie chcą zmian

USDA-FDA poszukuje informacji na temat oznaczania dat żywności, celem jest zapewnienie konsumentom w USA większej jasności, przejrzystości i oszczędności kosztó...

3 grudnia 2024

Szampański food pairing – zobacz, jak podawać szampany!

Od wieków szampan to synonim luksusu, celebracji wyjątkowych chwil i specjalnych przyjemności, które chcemy dzielić z wyselekcjonowanym gronem. Jednak poza jego...

2 grudnia 2024

Kukurydza na egzotyczną nutę

Kukurydza jest rośliną o wyjątkowym znaczeniu w żywieniu człowieka. Jej wartość odżywcza i smakowa jest związana z wysoką ilością węglowodanów złożonych, wpływa...

28 listopada 2024

Kawały - znaczenie, zastosowanie i ich wpływ na poczucie humoru

Każdy dzień w pracy to nowe wyzwania, które mogą mieć wpływ na nastrój. Nie zawsze jest łatwo utrzymać pozytywne nastawienie, szczególnie gdy obowiązki się pięt...

26 listopada 2024

Wysyp szkodliwej żywności w sklepach

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczących szkodliwych dla zdrowia konsumentów związków znajdujących się w żywności poja...

22 listopada 2024

Grzyby niejadalne, zatrucia chemikaliami, choroby zakaźne i antybiotykooporność

Główny Inspektor Sanitarny dr n. med. Paweł Grzesiowski przekazał 18.11.2024 podczas konferencji w Warszawie informacje na temat bieżących zagrożeń dla zdrowi...

20 listopada 2024
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę