OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Higiena pojenia bydła

W higienie pojenia zwierząt ważna jest nie tylko jakość wody, ale także jej ilość i sposób podawania. W gospodarstwach drobnych i nie zmechanizowanych zwierzęta są najczęściej

19 czerwca 2002

Konsekwencje nieprawidłowo rozwiązanych podłóg w oborach

Schorzenia zwierząt gospodarskich związane z wadami podłóg w pomieszczeniach inwentarskich nazywane są często schorzeniami spowodowanymi przez podłogę (floor diseases).

19 czerwca 2002

Chów a dobrostan bydła mlecznego

"Dobrostan jest stanem osobnika wyrażającym jego usiłowania radzenia sobie ze

19 czerwca 2002

Korekcja racic

Ważnym zabiegiem związanym z pielęgnacją bydła jest systematyczna kontrola przyrostu rogu racicowego. Zaniedbanie pielęgnacji racic prowadzi do kulawizn, zniekształceń kości i

19 czerwca 2002

Teraz jaja

Nadchodzą święta Bożego Narodzenia – okres wzmożonych zakupów. Jak co roku to okres najlepszej sprzedaży jaj. Więcej nie sprzedaje się nawet na Wielkanoc. Mimo drożejących cen pasz,

19 czerwca 2002

Sytuacja na rynku żywca i mięsa

Skup żywca rzeźnego W analizowanym okresie jednostki przemysłu mięsnego skupiły ogółem w wadze żywej netto 7.822,2 ton żywca, w tym 5.970,3 ton trzody chlewnej i 1.851,9 ton bydła. Waga

19 czerwca 2002

Szprot niezgody

Szprot bałtycki (Sprattus sprattus balticus) stał się powodem konfliktu jaki zaistniał pomiędzy Komisją Europejską a polskimi negocjatorami.  Bruksela twierdzi, że ryba taka nie

19 czerwca 2002

Sytuacja na rynku żywca i mięsa

Skup żywca rzeźnego W analizowanym okresie jednostki przemysłu mięsnego skupiły ogółem w wadze żywej netto 8.076,3 ton żywca, w tym 6.658,2 ton trzody chlewnej i 1.418,1 ton bydła. Waga

19 czerwca 2002

Sytuacja na rynku żywca i mięsa

Skup żywca rzeźnego W analizowanym okresie jednostki przemysłu mięsnego skupiły ogółem w wadze żywej netto 8.258,3 ton żywca, w tym 6.877,3 ton trzody chlewnej i 1.381,0 ton bydła. Waga

19 czerwca 2002

Sytuacja na rynku żywca i mięsa

Skup żywca rzeźnego W analizowanym okresie jednostki przemysłu mięsnego skupiły ogółem w wadze żywej netto 8.404,2 ton żywca, w tym 6.701,5 ton trzody chlewnej i 1.702,7 ton bydła. Waga

19 czerwca 2002
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę