Regulowanie rynku baraniny i koźlęciny Regulowanie rynku cukru Regulowanie rynku drobiu i jaj Regulowanie rynku mleka i przetworów Regulowanie rynku
W tabeli poniżej zestawiono normy zawierające szczegółowe wymagania dla owoców i warzyw (z numerami rozporządzenia Komisji i dziennika urzędowego Unii Europejskiej, w którym je
Surowce rolnicze eksportowane z Polski do UE podlegają kontroli służb sanitarnych, które wystawiają świadectwa zdrowotne oraz świadectwa kontroli standaryzacyjnej. Przy eksporcie surowców
Zasady ekologicznej produkcji rolnej oraz sposób przygotowania i znakowania pochodzących z niej artykułów rolno-spożywczych określa zarządzenie 2092 / 91 z 22.07.1991 roku. Wytyczne przepisu
Podstawę przepisów fitosanitarnych obowiązujących w UE przy obrocie roślinami i niektórymi produktami pochodzenia roślinnego stanowi dyrektywa 77/93 z 31,01,1977 r. z późniejszymi
Maksymalne dopuszczalne pozostałości pestycydów w produktach rolnych i spożywczych zostały uregulowane w UE w rozbiciu na produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Wśród produktów
Dyrektywa ta ma charakter szczegółowy, składa się z IV rozdziałów oraz czterech aneksów. Rozdział I. Przepisy ogólne. W tym rozdziale podane są m.in. definicje mleka surowego,
Informacja dotyczy następujących, istotnych kwestii o charakterze dostosowawczym i negocjacyjnym: Stan realizacji strategii negocjacyjnej Rządu. Zestawienie najważniejszych działań, które