biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Naukowcy stworzyli świecące prosięta

W przeddzień katolickiego Bożego Narodzenia grupa naukowców w Chinach stworzyła dziesięć prosiąt, które świecą na zielono - podaje TylkoPrzyroda.pl. W swojej pracy naukowcy wykorzystali technikę, opracowaną na Uniwersytecie Hawajskim w Manoa.

3 grudnia 2015

Polka trenuje pszczoły do walki z przemytem narkotyków

Uczona z Polski potrafi wytrenować pszczoły tak, aby czując w próbce powietrza zapach heroiny czy kokainy, wysuwały zwinięty w rurkę języczek - podały Zmianynaziemi.pl. - Dla pszczół najważniejsze zmysły to wzrok i węch. Umiejętność rozpoznawania ...

3 grudnia 2015

Pasożyt przynoszący szczęście

Jak podaje portal deccoria.pl, jemioła to roślina pasożytnicza, ale również magiczna, symbol życia i płodności. Ma zastosowania w medycynie - wspomaga leczenie nadciśnienia i nowotworów. Przede wszystkim zaś pomaga skraść pocałunek podczas kolacji ...

3 grudnia 2015

Ile osób nie będzie głodnych w te święta? Sprawdzą to Banki Żywności już za dwa tygodnie

Chciałbyś pomóc najuboższym na święta, ale nie wiesz komu, nie masz czasu i zastanawiasz się jak to najskuteczniej zrobić? Banki Żywności proponują trzy proste i sprawdzone sposoby na świąteczną pomoc dla najuboższych. Już dziś ruszyła Świąteczna ...

20 listopada 2015

VI edycja Dolnośląskiego Konkursu Potraw Regionalnych

W dniu 17 listopada bieżącego roku Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu oraz Agencja Rynku Rolnego Oddział Terenowy we Wrocławiu zorganizowały VI edycję Dolnośląskiego Konkursu Potraw Regionalnych. Konkurs odbywał się pod hasłem „Powiedz ...

20 listopada 2015

Jabcusie – idealne do sklepików szkolnych

Cykoria wprowadziła do swojej oferty, produkt, który idealnie wpisuje się w nowe zasady funkcjonowania sklepików szkolnych. Jabcusie – lekkie z natury, to chipsy, które są w 100 proc. naturalne i nie zawierają w sobie dodatku cukru, soli ani ...

20 listopada 2015

Smaki dzieciństwa z Avangardą

Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Lublinie przy współpracy z firmą „Avangarda” Łukasz Konik zrealizował 8 warsztatów kulinarnych w szkołach gastronomicznych województwa lubelskiego. Warsztaty odbyły się w Zespołach Szkół w: ...

19 listopada 2015

Odkryj tajniki wegańskiej kuchni bezglutenowej z Atelier Smaku i Samsung

Jak cieszyć się pysznym i zdrowym jedzeniem każdego dnia? Gdzie szukać inspiracji do przygotowania prostych i oryginalnych dań kuchni wegańskiej i bezglutenowej? Specjalnie dla fanów zdrowego gotowania Jola Słoma i Mirek Trymbulak z ATELIER SMAKU ...

19 listopada 2015

Czym różni się pasteryzacja domowa od tej stosowanej przez producentów żywności?

Dlaczego domowy mus truskawkowy tak dobrze smakuje późną jesienią, a herbata z sokiem malinowym porządnie rozgrzeje nawet w najzimniejsze wieczory? Zachwycamy się domowymi przetworami, a nasze mamy i babcie pilnie strzegą, często wielopokoleniowych, ...

19 listopada 2015

ZPC Brześć celuje w 10-procentowy wzrost i planuje dalszy rozwój

Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć prognozuje zamknięcie roku ze wzrostem przychodów na poziomie 8-10 proc. netto. Jednocześnie, w najbliższym roku firma planuje dywersyfikację portfolio produktowego, a także dalszy rozwój w segmencie marek ...

19 listopada 2015
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę