Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Ludzkie DNA może się znajdować w naszej żywności

Ostatnio dużo mówi się o jakości mięsa i to nie zawsze dobrze zwłaszcza w kontekście naszego kraju. Warto, zatem poinformować, że ostatnie badania pokazują, że w produktach mięsnych może znajdować się nie tylko konina, ale nawet ludzka tkanka. To ...

3 grudnia 2015

Najdroższa kawa ze słoniowej kupy

Do niedawna najdroższą i najbardziej ekskluzywną kawą była ta, której lekko sfermentowane ziarna wyłuskiwano z odchodów cywety. To już przeszłość. Dziś najlepsza kawa pochodzi z kupy słonia - podaje portal rp.pl.

3 grudnia 2015

Odkwaszające właściwości warzyw

Przyczyną większości chorób jest zakwaszenie organizmu, ściślej - zakłócenie równowagi zasadowo-kwasowej - czytamy na portalu Biokurier.pl. Szacuje się, że 80 - 90% ludzi ma w ten sposób zepsute, czyli chore organizmy. Ten stan osłabia przemianę ...

3 grudnia 2015

Czy szczepienia ochronne są oszustwem?

Jeśli masz dziecko prędzej czy później staniesz przed takim problemem, szczepić czy nie szczepić. Większość wytresowanych telewizyjną propagandą owiec zwanych dla niepoznaki ludźmi nawet nie zadaje sobie pytania czy szczepionki mogą zaszkodzić, skoro ...

3 grudnia 2015

8 sposobów uniknięcia sezonowej grypy

Polskie media rozpętały zupełne szczepionkowe szaleństwo odtwarzając histerię świńskiej grypy w skali mikro. Rozmaite redakcje programów informacyjnych wzmagają strach przed zarażeniem wirusem grypy A/H1N1 sugerując, że jedynym sensownym rozwiązaniem ...

3 grudnia 2015

Sprytne sposoby na ser żółty - triki i porady

Jak odróżnić prawdziwy ser żółty od wyrobu seropodobnego i jak go przechowywać? Jak zetrzeć go na tarce i co zrobić z zeschniętym wyrobem? Z odpowiedzią na te i inne pytania zmaga się każdy, kto choć trochę gotuje. Ale nie mistrzowie kuchni i ...

3 grudnia 2015

Na Antarktydzie ukwiały wyrastają z lodu

Jak podaje portal zmianynaziemi.pl, robot zaprojektowany do badania prądów oceanicznych odkrył przypadkowo nowy gatunek ukwiałów, który żyje do góry nogami i jest zakopany w lodzie, pisze Sci-News.com. Cylindryczny robot jest częścią programu ...

3 grudnia 2015

Świeżość żywności sprawdzimy za pomocą chipa

Jak podał portal onet.pl, belgijscy naukowcy stworzyli chip, dzięki któremu już niedługo nie będziemy musieli sprawdzać daty ważności produktów spożywczych. To on poinformuje konsumenta, czy jedzenie jest nadal dobre. Produkt ma trafić na rynek w ...

3 grudnia 2015

Japońscy naukowcy tworzą świnioczłowieka

Naukowcy z Uniwersytetu w Tokio przeprowadzili niesamowity eksperyment, którego głównym celem jest udowodnienie, że można hodować świnie z ludzkimi trzustkami i innymi narządami, podaje BBC.

3 grudnia 2015

Złego cholesterol może doprowadzić do choroby Alzheimera

Poziom cholesterolu jest ważny nie tylko dla naszego układu krążenia, ale i głowy - czytamy na portalu zmianynaziemi.pl. Najnowsze wyniki badań naukowców z Uniwersytetu Kalifornii w Davis sugerują, że może mieć wpływ na stan naszego mózgu i związane ...

3 grudnia 2015
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę