Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Z. Mięsne Smitfield rozwiązały problem dzięki konkurentowi

Aby utrzymać najwyższe standardy jakości żywności, Smithfield Murray zdecydował się na zainstalowanie dwóch systemów rentgenowskich Ishida IX-G2 przeznaczonych ...

27 października 2022

Rentowność produkcji świń nadal spada

Brak poprawy opłacalności produkcji świń przy wysokich kosztach pasz i energii będzie prowadził do dalszej likwidacji stad  24.10.2022 Wzrosła presja na unijny...

26 października 2022

Produkcję zwierzęcą da się robić w sposób zrównoważony?

Czy można prowadzić wydajną produkcję zwierzęcą w sposób zrównoważony i z korzyścią dla lokalnej społeczności? Jeden z członków Polpig - Przedsiębiorstwo Rolne ...

21 października 2022

Trwa stagnacja na niemieckiej giełdzie tuczników

Jak na TWITTERZE podaje POLPIG nadal Na małej giełdzie tuczników w Niemczech trwa impas. Praktycznie giełda notuje zrową sprzedaż, a podaż jest też bardzo niska...

6 października 2022

Czarne chmury nad branżą mięsną

Niemal równocześnie, portale Onet i Wirtualna Polska poinformowały 3 października 2022r. o procederze, który polegał na dodawaniu do pasz przeznaczonych dla dro...

5 października 2022

POLPIG: APEL O STRATEGIE!

Dobrostan zwierząt, zrównoważony rozwój i walka z ASF to główne tematy zjazdu PolPIg. Jednak uczestnicy apelują o aktywność polityków, wspierającą polski sektor...

5 października 2022

POLPIG: 3-ci raz z rzędu nie było sprzedaży

Jak na twitterze podał POLPIG, na małej nienieckiej giełdzie wieprzowiny, pomimo stosunkowo niskich cen to 3-ci raz z rzędu  nie odnotowano żadnej trnsakcji kup...

3 października 2022

15 procent ukraińskich „paszarni” nie działa

Jak podała Krajowa Izba producentów Drobiu i Pasz, wg. Conflict Observatory, amerykańska organizacja pozarządowa przeprowadziła badania ukraińskich zakładów pas...

30 września 2022

ESFA: Dobrostan zwierząt podczas transportu

Więcej miejsca, niższe temperatury, krótsze podróże. Tak Zaleca EFSA (European Food Safety Authority czyli Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności, który j...

23 września 2022

W Polsce spadki pogłowia świń (-12,9%) i macior (-17,5%)

Niska podaż żywca wieprzowego. Koniec sezonu turystycznego w krajach Europy Południowej obniżył lokalną konsumpcję wieprzowiny. W Hiszpanii, po fali upałów, pod...

22 września 2022
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę