Pod koniec grudnia 2022 r. — Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych, Agencja ds. Rozwoju Międzynarodowego Stanów Zjednoczonych oraz Agencja ds. Żywności i L...
Jak poinformował Główny Inspektoroat Weterynarii, dzięki staraniom Głównego Lekarza Weterynarii w tym składanymi sukcesywnie do Komisji Europejskiej wnioskami...
Komisja Europejska oczekuje, że popyt na mięso będzie się rozwijał w przeciwnym kierunku w Unii Europejskiej i na świecie w ciągu najbliższych dziesięciu lat. K...
Jak publikuje Federalny Urzęd Statysty (Destatis) według wstępnych wyników na dzień 3 listopada 2022 r. w Niemczech hodowano 21,3 mln świń. Dodatkowo Federalny ...
Nowa wizja producenta naturalnych suplementów diety Firma Skotan przeszła rebranding. Producent naturalnych suplementów diety będzie funkcjonować pod nazwą ones...
W związku z przedświątecznym wzrostem zapotrzebowania konsumentów na zakup żywych karpi w punktach sprzedaży detalicznej, Główny Lekarz Weterynarii zaleca stoso...
FDA ((ang. Food and Drug Administration/pl. Agencja Żywności i Leków/ – amerykańska instytucja rządowa utworzona 30 czerwca 1906 roku przez Harveya Washingtona ...
Nie ma żadnych oznak odwrócenia gwałtownego spadku uboju trzody chlewnej w Niemczech. Według AgE w październiku wyprodukowano o ponad 10% mniej wieprzowiny niż ...
W dniu 5-6 grudnia odbyło się 12 spotkanie Ekspertów w ramach Platformy ds. Dobrostanu Zwierząt Unii Europejskiej. Polskę reprezentował Adam Drosio ekspert Fede...
Międzynarodowa sprzedaż wieprzowiny w Unii Europejskiej (UE) jest znacznie poniżej poziomu z poprzedniego roku. Przede wszystkim spadek sprzedaży do Chin nadal ...