System kaucyjny wejdzie w życie już 1 października i obejmie m.in. butelkowane i puszkowane wodę, soki i napoje. Z badania przeprowadzonego na początku roku wyn...
Biomasa roślin została zredukowana po fali wiosennych chłodów. Mimo późniejszej poprawy pogody kukurydza w dużej mierze nie nadrobiła tych zaległości i plantacj...
Kobiety częściej niż mężczyźni myślą o zmianie pracy. Zmianę pracodawcy planuje też blisko połowa pracowników z pokolenia millenialsów. Biorąc pod uwagę miejs...
Lidl Polska wspiera lokalnych producentów Z okazji zbliżającego się Dnia Polskiej Żywności Lidl Polska podkreśla znaczenie współpracy z krajowymi produ...
Naważarki wielogłowicowe oraz wagi kontrolne Ishida w zakładach Barba Stathis – czołowego greckiego producenta świeżych i mrożonych warzyw – pozwoliły firmie zn...
Czy Europa pójdzie tą samą drogą? Australia wprowadza unikalne i surowe w skali globalnej przepisy, które teoretycznie mogą uniemożliwić osobom poniżej 16. roku...
Poznaj zalety tego cennego zboża Gryka to pełna smaku i bogata w składniki odżywcze baza wielu zdrowych przepisów kulinarnych. Może wspierać odporność, koncentr...
Żniwa to czas próby – zarówno dla rolników, jak i maszyn, które im towarzyszą. W 2025 roku kapryśna pogoda sprawia, że każda chwila nabiera wyjątkowej wartości....
Czas na publikację analizy aktualizacji Krajowego Planu na rzecz Energii i Klimatu (aKPEiK) w kontekście biometanu w Polsce przygotowaną przez eksperta Polskiej...
Poznaj przepisy ekspertki kulinarnej Małgorzaty Janeczek na proste, smaczne i sycące posiłki z kaszą Jak wynika z badania[1] przeprowadzonego w ramach kampani...