Od lat 90. XX wieku można zaobserwować tendencję zniżkową w konsumpcji jabłek. O ile w 2000 roku spożycie wynosiło mniej więcej 20 kg/osobę, to już w 2022 roku ...
Wspólne stoisko Członków Polskiej Izby Mleka na targach SIAL PARIS 2024 SIAL Paris to jedno z najważniejszych wydarzeń targowych dla branży rolno-spożywczej na ...
Grupa BLIX, będąca liderem w obszarze aplikacji zakupowych i reklamy natywnej, przejęła firmę technologiczną Proxi.cloud. Dzięki temu zyskała zaawansowane narzę...
Kupując miód, warto sięgać po produkty najwyższej jakości, oferowane przez polskie firmy, a szczególnie warto zwrócić uwagę na te dostępne w handlu detalicznym ...
Dynia jest prawdziwą królową jesieni. To niesamowicie różnorodne warzywo stało się już wręcz symbolem tej pory roku - nie tylko w kuchni, ale przede wszystkim j...
Wyjątkowe zawody w wyjątkowym miejscu. Za nami Mistrzostwa Opolskiego Klubu Golfowego by John Deere Zawodnicy Opolskiego Klubu Golfowego kontynuują nową tradyc...
21 października br. OSM Piątnica rozpoczyna kampanię promującą śmietanę 18%. W spocie podkreślono najważniejsze właściwości tej najpopularniejszej w Polsce śmi...
18 lat edukacji konsumenckiej ✿ współpraca z placówkami naukowymi ✿ promowanie europejskiej żywności ekologicznej w świecie ✿ kreowanie kulinarnych szlaków ✿ ...
W piątek na Rządowym Centrum Legislacji opublikowano projekty ustaw: o rejestrowanych związkach partnerskich i wprowadzającej tę ustawę. Zakładają, że związek p...
EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywnościowych i rozwiązań przyszłości - Challenge Labs. EIT Food jest największą na świe...