biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Finał „Gotuj lokalnie”, czyli kulinarna podróż po polskich smakach

Coraz częściej polskie produkty regionalne i tradycyjne goszczą na stołach. Te cenione również przez restauratorów oraz koneserów smakołyki są bazą do wyrafinowanych dań, które trafiają w gusta tych najbardziej wymagających. Również przyszli szefowie ...

20 października 2015

Pisco – winogronowy trunek z Chile

Warsztaty koktajlowe były unikalną okazją do zapoznania się z niepowtarzalnym smakiem Pisco, sposobem jego podania i łączenia z innymi składnikami. W spotkaniu wzięli udział dystrybutorzy alkoholi oraz przedstawiciele mediów. Wydarzenie zainaugurował ...

19 października 2015

„Kaszëbsczé Jestkù” - Festiwal Potraw Kaszubskich

Kaszubi, tradycyjnie każdą biesiadę zaczynają od deseru - najczęściej sernika. Nie inaczej było w Ostrzycach podczas „Kaszëbsczé Jestkù”, czyli Festiwalu Potraw Kaszubskich. VIII edycja tego wydarzenia odbyła się w sobotę 3 ...

15 października 2015

Warsztaty i pokazy kulinarne w CKZiU w Ludowie Polskim

W ramach działań promujących artykuły rolno – żywnościowe wysokiej jakości OT ARR we Wrocławiu organizuje serię warsztatów i pokazów kulinarnych. Są one skierowane do uczniów dolnośląskich średnich szkół rolniczych i gastronomicznych. Działania ...

13 października 2015

W Zaborze otwarto Lubuskie Centrum Winiarstwa

W Zaborze k. Zielonej Góry rozpoczęło działalność Lubuskie Centrum Winiarstwa. Ma ono integrować środowiska winiarskie i wspierać powrót do tradycji uprawy winorośli i produkcji wina. Będzie też pełniło rolę turystyczną, rekreacyjną, dydaktyczną i ...

12 października 2015

Wyhodowana w SGGW odmiana MiniKiwi trafiła do sklepów

Rok 2015 jest drugim sezonem, w którym do naszych sklepów trafiła odmiana ‘MiniKiwi’ (Actinidia arguta) . Owoce są mniejszą wersją popularnego kiwi, ale zasadnicza różnica tkwi w skórce, która jest jadalna. MiniKiwi hodowane są bez ...

8 października 2015

Święto Pieczonego Ziemniaka

W dniu 29 września 2015 roku w Strzelcach Krajeńskich w siedzibie Ośrodka Szkolno – Wychowawczego i Szkoły Przysposabiającej do pracy odbył się już po raz kolejny pokaz kulinarny pod hasłem „Święto Pieczonego Ziemniaka”. Na ...

2 października 2015

Produkty zbożowe – podstawą diety

Prawidłowe żywienie ma szczególne znaczenie dla młodych organizmów. Zdrowe zwyczaje żywieniowe, które młodzież wprowadzi w życie zaowocują ich lepszym stanem zdrowia i samopoczuciem w wieku dorosłym. Piramida Żywienia jednoznacznie przedstawia, że to ...

1 października 2015

Opakowania przyszłości. Jakie lub czym będą?

Jeśli dziś idziemy na zakupy do supermarketu w Polsce, to prawie z każdym produktem kupujemy opakowanie, które wkrótce trafi na śmieci – torebka z tworzywa sztucznego na makaron, papierowa na chleb, tekturowa wytłaczanka na jajka, foliowa ...

30 września 2015

Złoty Pies w Rynku warzy już piwo

Browar Złoty Pies zaczął warzenie od Lagera (o nazwie Bokser), ponieważ dojrzewa najdłużej (6 tygodni) z czterech premierowych piw. Trzy warki tego piwa już leżakują. Wariacja na temat piwa marcowego (Buldog Amber) nabiera w tej chwili charakteru w ...

30 września 2015
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę