Browar Złoty Pies zaczął warzenie od Lagera (o nazwie Bokser), ponieważ dojrzewa najdłużej (6 tygodni) z czterech premierowych piw. Trzy warki tego piwa już leżakują. Wariacja na temat piwa marcowego (Buldog Amber) nabiera w tej chwili charakteru w ...
Kawa to napój kultowy i znany od wieków. Bez tego aromatycznego trunku z ziaren kawowca wielu z nas nie wyobraża sobie poranka, a nawet całego dnia. To właśnie kawa pobudza nas po nieprzespanej nocy, jest doskonałą towarzyszką spotkań z przyjaciółmi, ...
Jesienią powinniśmy wzmacniać odporność organizmu. Pomoże nam w tym dieta bogatą w świeże owoce i warzywa lub odpowiednia suplementacja. Odporność zwiększy zażywanie naturalnej, lewoskrętnej witaminy C, czosnku w kapsułkach, ekstraktu z imbiru, ...
Bociany niezaprzeczalnie kojarzą nam się z Polską. Gniazdują przecież w wielu polskich gospodarstwach. Choć żyją blisko ludzi, wciąż pozostają ptakami tajemniczymi, a nasza wiedza o nich często ogranicza się do mitów i ludowych podań. Które są ...
Biodesignpools to włoska technologia, pozwalająca na tworzenie basenów z dowolnie modelowaną linią brzegową i indywidualnym kształtem, które mogą imitować egzotyczne plaże czy alpejskie jeziora. Co ciekawe, największy tego typu akwen na świecie ...
Jeśli macie ochotę przeżyć coś niespotykanego na wakacjach, Sky4Fly.net ma dla Was propozycję nie do odrzucenia. Wystarczy, że wybierzecie się w podróż do jednego z prezentowanych przez nas miejsc. Co tam na Was czeka? Luksusowe kurorty, a w nich ...
Niemiecki hodowca drobiu Michael Lueft wynajmuje kury. 48-letni rolnik mówi, że dzięki niemu dzieci dowiadują się, iż jaja nie powstają w supermarkecie. Niezwykła oferta cieszy się dużym powodzeniem.
Zakaz importu nabiału do Federacji Rosyjskiej przedłużony w sierpniu tego roku na kolejny rok ma swoje konsekwencje w postaci produkcji artykułów spożywczych przez międzynarodowe grupy przestępcze.
Uprawa roślin przystosowanych do nieurodzajnej gleby i niedoboru wody może pomóc w rozwiązaniu problemów energetycznych – informuje pismo Energy & Environmental Science.
Ekstremalne zjawiska pogodowe mogą być przyczyną globalnego “szoku żywnościowego” – ostrzegają naukowcy na łamach magazynu "New Scientist."