Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Kłopoty w Byd-meat

Ponad miesiąc temu w prasie pojawiły się informacje, że do bydgoskiej prokuratury wpłynęło doniesienie o popełnieniu przestępstwa niegospodarności w spółce. Doniesienie to złożyły Urząd

19 marca 2003

W łódzkim ruszył skup interwencyjny wieprzowiny

W województwie łódzkim skup interwencyjny wieprzowiny prowadzi 10 ubojni, po dwie w powiatach sieradzkim i wieluńskim. Po jednej w wieluszowskim, poddębickim, łęczyckim, tomaszowkim,

18 marca 2003

Ogólnopolski Informator Masarski nr 3(91) marzec 2003

W numerze: Dział Gospodarczy Informacje gospodarcze ze świata Wiadomości gospodarcze z kraju Porady Fachowe Sprężone powietrze w nowoczesnych ubojniach i zakładach mięsnych W drodze do

18 marca 2003

Powoli tanieją półtusze wieprzowe

Na giełdach towarowych półtusze wieprzowe świeże znów powoli tanieją. W początkach marca półtusze kl. R oferowano po 4,4-4,5 zł kg, pod koniec ubiegłego tygodnia sporo było propozycji

17 marca 2003

Ożywienie na rynku jagnięciny

Jak co roku w okresie przedświątecznym wzrasta zainteresowanie polską jagnięciną i baraniną. Pierwsze transporty owiec opuszczą nasz kraj w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Eksporterzy mają

14 marca 2003

Mniej chętnych na wędliny

Wędliny sprzedają się coraz gorzej, rośnie natomiast sprzedaż mięsa. Między innymi z tego powodu zakłady mięsne kupują coraz więcej żywca. Kiedy rolnicy blokowali drogi w punktach skupu ruch

12 marca 2003

Najlepszy Wyrób Okazjonalny Wielkanoc 2003

Po raz trzeci już poszukiwano najlepszego wielkanocnego wyrobu mięsno-wędliniarskiego. Konkurs ogłosiła redakcja miesięcznika "Rzeźnik" dla firm masarskich z całego kraju. Celem konkursu było

11 marca 2003

Już po pierwszych kontrolach

Jeszcze w poniedziałek nie wiadomo było na kogo padnie wybór unijnej komisji. Tymczasem pierwsze kontrole zakładów mięsnych już zostały zakończone. Kontrolerzy z Unii Europejskiej

7 marca 2003

Brodnicka żelatyna

Fabryka żelatyny w Brodnicy po kilku latach zapaści i zwycięskiej walce o zakład z Kazimierzem Grabkiem "królem żelatyny", zaczyna odbijać się od dna. Nadeszły lepsze czasy – mówi Marek

7 marca 2003

O skutecznej polityce rozwoju - Zakłady Mięsne DUDA SA

Zakłady Mięsne DUDA SA prowadzą działalność w zakresie uboju, rozbioru, konfekcji i sprzedaży mięsa czerwonego na terenie całego kraju. Są liczącym się producentem mięsa na terenie województwa

5 marca 2003
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę