Rząd ogłosił wyższe ceny skupu wieprzowiny, ale trudno powiedzieć, kiedy odczują to rolnicy. Do tej pory informacje o tych zmianach nie dotarły jeszcze do zakładów, które mają podpisane
Niektóre zakłady mięsne na kilka dni przed Wielkanocą ograniczą produkcję wątrobianek i pasztetowych. Ich miejsce zajmą tańsze niż w ubiegłym roku szynki, wędzone schaby i biała kiełbasa. W
Polscy eksporterzy skupili się na wywożeniu świeżej wieprzowiny z dopłatami ARR w wysokości 2,30 zł do każdego kilograma, ale jest coraz więcej problemów – zagraniczni partnerzy mają
Wszyscy, którzy nie mają licencji na przywóz wieprzowiny, wołowiny czy drobiu, zapłacą znacznie wyższe cło. W przypadku wołowiny będzie to 60% wartości towaru, ale nie mniej, niż 60
Ten rok jest najgorszy od 12 lat, mówią zgodnie producenci, przetwórcy i maklerzy handlujący mięsem. Aby cokolwiek sprzedać, trzeba licytować w dół – kto da mniej. A ponadto dochodzi do
Od pierwszego kwietnia obowiązują w Rosji limity importu wołowiny i wieprzowiny. Pod koniec kwietnia zaczną obowiązywać limity na import drobiu. Według Witolda Choińskiego, dyrektora biura
Konsumencki Znak Jakości i dyplom marszałka Sejmu Marka Borowskiego to kolejne nagrody zdobyte przez Zakłady Mięsne "Skiba". Tym razem jury wyróżniło szynkę rzymską, golonkę z kurczaka i
Kujawsko-Pomorska Izba Rolnicza chce ratować Zakłady Mięsne BYD-MEAT w Bydgoszczy. Pomocy oczekuje też od wojewody. Wczoraj Marek Sadkowski, prezes zakładów spotkał się w Przysieku z zarządem
Pomimo apeli władz Ostrołęki i powoływania się na lokalny patriotyzm, od kilku miesięcy spada sprzedaż wyrobów "Ostrołęki". Decyzją zarządu spółki SP "Handel", właściciela Zakładów Mięsnych
Trwa druga edycja całorocznego konkursu na najrzetelniejszego dostawcę w branży, ogłoszonego przez miesięcznik "Ogólnopolski Informator Masarski". Konkurs trwa przez cały rok 2003 (do 25