Zakłady Mięsne "Byd-Meat" w Bydgoszczy zamierzają na początku maja zorganizować kilka spotkań z wierzycielami. Będą jeździć po gminach i namawiać rolników do zgody na postępowanie
Pracownicy Zakładów Mięsnych Byd-Meat w Bydgoszczy chcą ratować miejsca pracy i dlatego przekonują wierzycieli firmy do postępowania układowego. Kilka dni temu do Kujawsko-Pomorskiej Izby
Mięso polskich gęsi jest coraz bardziej poszukiwane na zachodzie. Przede wszystkim trafia do Niemiec. Dzięki zwiększonemu popytowi hodowcy nastawiają się na powiększenie stad. Sieradzki
Przed świętami na targowisku w Stanisławowie rolnicy byli załamani. Mówią, że nie pamiętają kiedy za krowę płacono zaledwie 300 zł. Jeszcze pół roku temu wszystkie miejsca na targowisku
Zakupy przedświąteczne nie były tej wiosny tak duże, jak na to liczyli dostawcy mięsa. W rezultacie z magazynów zniknęły jedynie zapasy szynek i schabów. Nadal są one jednak wypełnione tanim
Na przetargach agencyjnych cena półtusz wieprzowych nie przekroczyła wywoławczej Na giełach towarowych jest mały popyt na eksport z zapasów Agencji Rynku Rolnego. Nieoficjalnie mówi się, że
Wysoka jakość i smak wyrobów jaraczewskiej firmy przetwórstwa mięsnego „Biegun” zdobyły uznanie w ogólnopolskim konkursie miesięcznika „Rzeźnik” pod patronatem
Stare mięso marnej jakości plus hektolitry tłuszczu i wody - oto przepis na tanią białą kiełbasę, którą możemy kupić m.in. w sklepach dużych sieci handlowych. Święta bez białej to żadne
Od wczoraj we wszystkich sklepach spożywczych, głównie mięsno- wędliniarskich panuje wzmożony ruch. Klienci kupują więcej towarów niż zwykle, wielu już z myślą o świątecznym stole. W sklepie
Zakłady mięsne kończą już przygotowanie świątecznych wyrobów. Teraz dostawy mięsa i wędlin kierowane są do sklepów. W tym roku zaopatrzenie przedświąteczne w surowce dla przemysłu mięsnego