Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Spółka z wierzycielami?

Zakłady Mięsne "Byd-Meat" w Bydgoszczy zamierzają na początku maja zorganizować kilka spotkań z wierzycielami. Będą jeździć po gminach i namawiać rolników do zgody na postępowanie

28 kwietnia 2003

Namawianie do układu

Pracownicy Zakładów Mięsnych Byd-Meat w Bydgoszczy chcą ratować miejsca pracy i dlatego przekonują wierzycieli firmy do postępowania układowego. Kilka dni temu do Kujawsko-Pomorskiej Izby

25 kwietnia 2003

Polskie gęsi poszukiwane

Mięso polskich gęsi jest coraz bardziej poszukiwane na zachodzie. Przede wszystkim trafia do Niemiec. Dzięki zwiększonemu popytowi hodowcy nastawiają się na powiększenie stad. Sieradzki

25 kwietnia 2003

Na targowiskach ceny krów rzeźnych nie przekraczają 300 zł/szt.

Przed świętami na targowisku w Stanisławowie rolnicy byli załamani. Mówią, że nie pamiętają kiedy za krowę płacono zaledwie 300 zł. Jeszcze pół roku temu wszystkie miejsca na targowisku

22 kwietnia 2003

Magazyny pełne mięsa

Zakupy przedświąteczne nie były tej wiosny tak duże, jak na to liczyli dostawcy mięsa. W rezultacie z magazynów zniknęły jedynie zapasy szynek i schabów. Nadal są one jednak wypełnione tanim

22 kwietnia 2003

Niskie ceny półtusz wieprzowych

Na przetargach agencyjnych cena półtusz wieprzowych nie przekroczyła wywoławczej Na giełach towarowych jest mały popyt na eksport z zapasów Agencji Rynku Rolnego. Nieoficjalnie mówi się, że

22 kwietnia 2003

Brązowa szynka

Wysoka jakość i smak wyrobów jaraczewskiej firmy przetwórstwa mięsnego „Biegun” zdobyły uznanie w ogólnopolskim konkursie miesięcznika „Rzeźnik” pod patronatem

18 kwietnia 2003

Co siedzi w białej

Stare mięso marnej jakości plus hektolitry tłuszczu i wody - oto przepis na tanią białą kiełbasę, którą możemy kupić m.in. w sklepach dużych sieci handlowych. Święta bez białej to żadne

18 kwietnia 2003

Przedświąteczny ruch

Od wczoraj we wszystkich sklepach spożywczych, głównie mięsno- wędliniarskich panuje wzmożony ruch. Klienci kupują więcej towarów niż zwykle, wielu już z myślą o świątecznym stole. W sklepie

18 kwietnia 2003

Kłopoty z nadmiarem mięsa

Zakłady mięsne kończą już przygotowanie świątecznych wyrobów. Teraz dostawy mięsa i wędlin kierowane są do sklepów. W tym roku zaopatrzenie przedświąteczne w surowce dla przemysłu mięsnego

17 kwietnia 2003
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę