Wysoka jakość i smak wyrobów jaraczewskiej firmy przetwórstwa mięsnego „Biegun” zdobyły uznanie w ogólnopolskim konkursie miesięcznika „Rzeźnik” pod patronatem Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolitej Polskiej na „Najlepszy Wyrób Okazjonalny” na Wielkanoc 2003.
Do konkursu przystąpiło 36. czołowych producentów w Polsce. Spośród 140. produktów Polędwica Surowa Wędzona z Jaraczewa znalazła się na III miejscu w kategorii „Szynka surowa” i otrzymała okolicznościową statuetkę, a oferta wyrobów jaraczewskiej firmy otrzymała Certyfikat potwierdzający wysoką jakość wytwarzanych tam wyrobów. - Wyroby oceniane były przez Komisję Konkursową złożoną z pracowników Instytutu Technologii Mięsa Akademii Rolniczej w Poznaniu oraz doświadczonych producentów wędlin i członków Stowarzyszenia Wędliniarzy RP - informuje Wiesława Biegun. - Głównym celem istnienia naszego zakładu jest satysfakcja klientów, jaką pomagamy im osiągnąć poprzez wysoką jakość oferowanych przez nas produktów - dodaje właścicielka, komentując fakt, iż jej zakład znalazł się w czołówce producentów.