Ptak_Waw_CTR_2024
Zielony Ład_podpisy

Sito żaluzjowe

dr inż. Jerzy Bieniek Akademia Rolnicza we Wrocławiu   Wstęp Na podstawie danych z rocznika statystycznego wynika, że ogólna powierzchnia terenów górzystych (podgórskie 300 - 500 m

29 stycznia 2002

Problemy dobrostanu zwierząt...

prof. dr hab. Roman Kołacz dr Bożena Króliczewska AR we Wrocławiu Wielkostadne systemy utrzymania drobiu nie zawsze należą do przyjaznych dla ptaków, niekiedy ograniczają ich instynkty czy

25 stycznia 2002

Dopłaty do cen skupu żywca wieprzowego...

Dopłaty do cen skupu żywca wieprzowego jako źródło dodatkowych dochodów dla rolnika dr Karol Wajszczuk mgr inż. Benedykt Pepliński AR im.

18 stycznia 2002

Zależność między nowoczesnymi systemami...

prof. dr hab. Zbigniew Dobrzański Akademia Rolnicza we Wrocławiu Konieczność ochrony środowiska naturalnego, wymusza podjęcie działań ograniczających negatywny wpływ ferm drobiarskich (a

11 stycznia 2002

Archiwum 2001

Unia Europejska a Polska W drodze do Unii Europejskiej –  prof. Andrzej Kotecki Kierunki rozwoju rolnictwa w perspektywie przystąpienia do Unii Europejskiej – dr

11 stycznia 2002

Święto studentów

Rozpoczęły się Agraria 2001 – święto studentów Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Impreza odbywa się pod patronatem prezydenta RP, prezydenta Wrocławia  i  JM Rektora AR oraz

19 grudnia 2001

Wielkie sprzątanie Odry

Wrocławscy studenci postanowili posprzątać zanieczyszczone brzegi Odry. Jest to inicjatywa Niezależnego Zrzeszenia Studentów Akademii Rolniczej. Akcji patronuje marszałek województwa

19 grudnia 2001

Trzoda chlewna w gospodarce narodowej

Obchody uroczystej konferencji zorganizowanej w ramach obchodów 50-lecia AR we Wrocławiu dla uczczenia 80 rocznicy urodzin prof. dra hab. Jerzego Kotlińskiego oraz 70. rocznicy urodzin prof.

19 grudnia 2001

Na skróty...

W licznych opracowaniach i publikacjach pojawiają się skróty, które nie wszyscy potrafią poprawnie rozszyfrować... A zatem: ABK – AgroBiznesKlub AOSCA – Stowarzyszenie

19 grudnia 2001

Zachowania konsumpcyjne i wzorce spożycia...

Dr Grażyna Adamczyk AR w Poznaniu 1. Wstęp Podłożem kształtowania się różnorodnych zachowań konsumentów są potrzeby i ich hierarchia. Zachowanie w ogólnym ujęciu rozumiane jest jako (...)

10 grudnia 2001
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę