biogaz_09_2025

Uwaga na kleszcze!

KRUS informuje, że ponad 1 500 ubezpieczonych w KRUS w ciągu ostatnich dziesięciu lat doznało uszczerbku na zdrowiu wskutek zakaźnych chorób zawodowych roz...

20 kwietnia 2017

Prądem przyrządzone

Utrwalanie żywności to jedno z najważniejszych zadań przemysłu spożywczego. Od pola do stołu droga jest niekiedy daleka. Z tego powodu znaczna część żywności...

19 kwietnia 2017

ARR: dzieci jedzą więcej owoców i warzyw, ale nadal mniej niż powinny

Dzieci uczestniczące w programie "Owoce i warzywa w szkole" jedzą o 18 proc. więcej owoców, ale to nadal mniej, niż zalecają eksperci - podała Agencja Rynku Rol...

18 kwietnia 2017

Od Biskupina do ferm przemysłowych - zawrotna kariera kur

Najstarsze ślady obecności kur domowych w Polsce pochodzą z Biskupina i mają ponad 2,5 tys. lat. Już w średniowieczu hodowla tych zwierząt była powszechna. Dziś...

18 kwietnia 2017

Banki, które nie obrającą pieniędzmi tylko żywnością

Banki Żywności są jedynymi bankami w Polsce, które nie obracają pieniędzmi tylko żywnością. Ich misją jest ratowanie żywności przed zmarnowaniem oraz wsparcie...

14 kwietnia 2017

Poszukiwanie pracy i pracowników przenosi się do mediów społecznościowych. Publikowane tam treści są szansą, ale i zagrożeniem

Serwisy społecznościowe zmieniają swój charakter i przestają być jedynie platformą do komunikacji między znajomymi. Coraz częściej wspierają też proces ubie...

14 kwietnia 2017

Drzewa w mieście – czy naprawdę ich potrzebujemy?

Pomagają oczyścić i nawilżyć zapylone powietrze, ograniczają hałas oraz efekt „miejskiej wyspy ciepła”, poprawiają komfort życia mieszkańców, a nawet powodują w...

13 kwietnia 2017

Ab ovo…

Jajo to niewątpliwie jeden z najważniejszych elementów wielkanocnego koszyczka. Jest symbolem odradzającego się życia i w kulturze chrześcijańskiej od samego...

12 kwietnia 2017

Suszone warzywa i owoce - bogate źródło witamin przez cały rok

Warzywa i owoce są bogactwem witamin oraz wielu cennych składników. Niestety klimat w jakim żyjemy nie pozwala nam cieszyć się nimi przez cały rok. Co więc...

7 kwietnia 2017

Trwa sezon na kleszcze – jak uchronić się przed zachorowaniem na choroby odkleszczowe?

Sezon na kleszcze dopiero się rozpoczął, a stacje sanitarno-epidemiologiczne już donoszą o setkach ukąszeń. Według informacji sanepidu rośnie liczba zachorowań...

4 kwietnia 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę