MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Ekspert: w atmosferze nie dzieje się nic nadzwyczajnego

Deszczowa pogoda nie oznacza, że w atmosferze dzieje się coś nadzwyczajnego; o tej porze mamy dużą zmienność warunków - mówi PAP fizyk atmosfery prof. Szymon Ma...

8 maja 2017

Zdrowy senior, czyli dieta 65+

W majowy weekend – 2 maja br. – odbyło się kolejne spotkanie edukacyjne w ramach projektu „Cykl konferencji Fakty i mity o mleku” organizowanego przez Polską...

5 maja 2017

Album o roślinach leczniczych z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu

Ponad 300 roślin leczniczych - ich opisy, zastosowanie, receptury oraz zdjęcia - znalazły się w albumie wydanym przez Muzeum Rolnictwa im. ks. Krzysztofa Kluka ...

24 kwietnia 2017

Aromaty spożywcze – co powinniśmy o nich wiedzieć?

Niemal każdy produkt spożywczy oraz napój ma w swoim składzie aromaty spożywcze. W przetwórstwie przemysłowym stosuje się je z prostego powodu: wpływają na...

21 kwietnia 2017

Uwaga na kleszcze!

KRUS informuje, że ponad 1 500 ubezpieczonych w KRUS w ciągu ostatnich dziesięciu lat doznało uszczerbku na zdrowiu wskutek zakaźnych chorób zawodowych roz...

20 kwietnia 2017

Prądem przyrządzone

Utrwalanie żywności to jedno z najważniejszych zadań przemysłu spożywczego. Od pola do stołu droga jest niekiedy daleka. Z tego powodu znaczna część żywności...

19 kwietnia 2017

ARR: dzieci jedzą więcej owoców i warzyw, ale nadal mniej niż powinny

Dzieci uczestniczące w programie "Owoce i warzywa w szkole" jedzą o 18 proc. więcej owoców, ale to nadal mniej, niż zalecają eksperci - podała Agencja Rynku Rol...

18 kwietnia 2017

Od Biskupina do ferm przemysłowych - zawrotna kariera kur

Najstarsze ślady obecności kur domowych w Polsce pochodzą z Biskupina i mają ponad 2,5 tys. lat. Już w średniowieczu hodowla tych zwierząt była powszechna. Dziś...

18 kwietnia 2017

Banki, które nie obrającą pieniędzmi tylko żywnością

Banki Żywności są jedynymi bankami w Polsce, które nie obracają pieniędzmi tylko żywnością. Ich misją jest ratowanie żywności przed zmarnowaniem oraz wsparcie...

14 kwietnia 2017

Poszukiwanie pracy i pracowników przenosi się do mediów społecznościowych. Publikowane tam treści są szansą, ale i zagrożeniem

Serwisy społecznościowe zmieniają swój charakter i przestają być jedynie platformą do komunikacji między znajomymi. Coraz częściej wspierają też proces ubie...

14 kwietnia 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę