biogaz_09_2025

Tofu, soja, soczewica - czyli co zamiast mięsa?

Czy można żyć bez mięsa? Jeszcze kilka, kilkanaście lat temu wielu z nas odpowiedziałoby przecząco. Dziś – także wielu z nas – nie je produktów pozyskiwanych...

26 maja 2017

25 maja Światowy Dzień Mleka

Światowy Dzień Mleka został stworzony przez Organizację do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) w 2001 roku mając na celu popularyzację mleka jak też jego walorów...

25 maja 2017

31 maja – Światowy Dzień bez Papierosa

Już po raz trzydziesty na całym świecie obchodzony będzie Dzień bez Papierosa. Zainicjowany w 1987 roku przez Światową Organizację Zdrowia ma zwracać uwagę na ...

23 maja 2017

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Codzienna dieta ma wpływ na jakość funkcjonowania (np. pamięć, koncentrację), samopoczucie, a także na zdrowie. Bogactwo miko- i makroelementów, antyoksydantów ...

11 maja 2017

Czy sposób żywienia może mieć wpływ na nasze zdrowie? Jak się okazuje tak, i to ogromny!

Nie od dziś wiadomo, że modyfikacja sposobu żywienia ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Wielu naukowców badało tę zależność, a efekty były...

9 maja 2017

Zbożowy zawrót głowy

Moda lubi powracać – również ta kulinarna! Amarantus, komosa ryżowa, kamut to tylko nieliczne przykłady na to, że lubimy wracać do przeszłości. Dziś starożytne...

9 maja 2017

Ekspert: w atmosferze nie dzieje się nic nadzwyczajnego

Deszczowa pogoda nie oznacza, że w atmosferze dzieje się coś nadzwyczajnego; o tej porze mamy dużą zmienność warunków - mówi PAP fizyk atmosfery prof. Szymon Ma...

8 maja 2017

Zdrowy senior, czyli dieta 65+

W majowy weekend – 2 maja br. – odbyło się kolejne spotkanie edukacyjne w ramach projektu „Cykl konferencji Fakty i mity o mleku” organizowanego przez Polską...

5 maja 2017

Album o roślinach leczniczych z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu

Ponad 300 roślin leczniczych - ich opisy, zastosowanie, receptury oraz zdjęcia - znalazły się w albumie wydanym przez Muzeum Rolnictwa im. ks. Krzysztofa Kluka ...

24 kwietnia 2017

Aromaty spożywcze – co powinniśmy o nich wiedzieć?

Niemal każdy produkt spożywczy oraz napój ma w swoim składzie aromaty spożywcze. W przetwórstwie przemysłowym stosuje się je z prostego powodu: wpływają na...

21 kwietnia 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę