Zaledwie 3 na 10 konsumentów czyta etykiety na artykułach spożywczych. Najczęściej sprawdzamy tylko termin przydatności do spożycia, a na pozostałe informacje ...
Mleko i produkty mleczne obdarzone bogactwem takich składników odżywczych jak: białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, wapń, fosfor, magnez, potas i wita...
„Smog” to słowo odmieniane ostatnio przez wszystkie przypadki. O tym, że jest niebezpieczny dla zdrowia, wiemy wszyscy. Jak zatem możemy zniwelować negatywne...
Zima nie rozpieszcza kierowców. Z danych firmy Starter wynika, że zimą najczęściej zawodzi akumulator (25 proc.) i silnik (20 proc.)*. Na zimowe usterki podatne...
Niepozorny plasterek sera, po który sięgasz przynajmniej kilka razy w miesiącu, to źródło wielu witamin i minerałów. Substancje te mają ogromny wpływ na orga...
Nowo powstałe Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej ma podnieść poziom świadomości zdrowotnej Polaków – poinformowano na konferencji prasowej w Instytucie...
Od pewnego czasu coraz częściej napotykamy określenie „silnik pracujący w oszczędnym cyklu Atkinsona”. Na czym polega ten cykl i dlaczego zmniejsza zużycie pal...
Symbol trzech szczytów górskich i płatka śniegu (z jęz. angielskiego: three-peak mountain snowflake lub w skrócie 3PMSF), zwany także symbolem alpejskim, to je...
Marnowanie jedzenia jest sporym problemem w polskich szkołach – wynika z raportu Federacji Polskich Banków Żywności. Najczęściej do szkolnego kosza trafiają ka...
Krajowe drogi są coraz bezpieczniejsze – systematycznie spada zarówno liczba wypadków, jak i poszkodowanych w nich osób. Zima jest jednak dla kierowców naj...