OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Warzywa i owoce. Dlaczego powinniśmy jeść je codziennie i jak to zrobić?

Eksperci apelują: jemy za mało warzyw i owoców, przez co nie dostarczamy organizmowi odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych! Niedobory tych skład...

21 lutego 2017

Tylko jedna trzecia konsumentów czyta etykiety na produktach żywnościowych. Najczęściej sprawdzają tylko termin przydatności do spożycia

Zaledwie 3 na 10 konsumentów czyta etykiety na artykułach spożywczych. Najczęściej sprawdzamy tylko termin przydatności do spożycia, a na pozostałe informacje ...

20 lutego 2017

Spotkanie z Cyklu Konferencji „Fakty i mity o mleku”

Mleko i produkty mleczne obdarzone bogactwem takich składników odżywczych jak: białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, wapń, fosfor, magnez, potas i wita...

14 lutego 2017

Chroń swoich bliskich przed smogiem!

„Smog” to słowo odmieniane ostatnio przez wszystkie przypadki. O tym, że jest niebezpieczny dla zdrowia, wiemy wszyscy. Jak zatem możemy zniwelować negatywne...

6 lutego 2017

Jak przygotować samochód na zimowy wyjazd?

Zima nie rozpieszcza kierowców. Z danych firmy Starter wynika, że zimą najczęściej zawodzi akumulator (25 proc.) i silnik (20 proc.)*. Na zimowe usterki podatne...

30 stycznia 2017

Sekrety sera żółtego

Niepozorny plasterek sera, po który sięgasz przynajmniej kilka razy w miesiącu, to źródło wielu witamin i minerałów. Substancje te mają ogromny wpływ na orga...

26 stycznia 2017

Powstało Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej

Nowo powstałe Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej ma podnieść poziom świadomości zdrowotnej Polaków – poinformowano na konferencji prasowej w Instytucie...

20 stycznia 2017

Cykl Atkinsona oszczędza paliwo

Od pewnego czasu coraz częściej napotykamy określenie „silnik pracujący w oszczędnym cyklu Atkinsona”. Na czym polega ten cykl i dlaczego zmniejsza zużycie pal...

18 stycznia 2017

Co oznacza symbol alpejski?

Symbol trzech szczytów górskich i płatka śniegu (z jęz. angielskiego: three-peak mountain snowflake lub w skrócie 3PMSF), zwany także symbolem alpejskim, to je...

13 stycznia 2017

Banki żywności postulują wydłużenie przerwy obiadowej w szkole do 30 minut. Uczniowie będą wyrzucać mniej jedzenia

Marnowanie jedzenia jest sporym problemem w polskich szkołach – wynika z raportu Federacji Polskich Banków Żywności. Najczęściej do szkolnego kosza trafiają ka...

10 stycznia 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę