Nowe możliwości promocji agroturystyki i turystyki wiejskiej. Zachęcamy wszystkich działających w branży agroturystycznej do włączenia się w kolejną edycję...
Do niedawna tkanka tłuszczowa traktowana była tylko jako magazyn energetyczny. Poza rolą koncentratora energetycznego, potocznie nazywany „tłuszcz” jest także ...
Wraz z popularnością kawy, rośnie również nasza świadomość dotycząca jej przyrządzania. I chociaż nasza wiedza jest coraz szersza, zdarza się, że wciąż postępu...
W minionym tygodniu odbyła się konferencja prasowa „Zieleń i światło”, zorganizowana przez Ambasadę Królestwa Niderlandów we współpracy z Łazie...
Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę z dobroczynnego wpływu witaminy D na stan zdrowia, ale czy prawidłowo zaspokajamy zapotrzebowanie organizmu na ten skła...
Eksperci apelują: jemy za mało warzyw i owoców, przez co nie dostarczamy organizmowi odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych! Niedobory tych skład...
Zaledwie 3 na 10 konsumentów czyta etykiety na artykułach spożywczych. Najczęściej sprawdzamy tylko termin przydatności do spożycia, a na pozostałe informacje ...
Mleko i produkty mleczne obdarzone bogactwem takich składników odżywczych jak: białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, wapń, fosfor, magnez, potas i wita...
„Smog” to słowo odmieniane ostatnio przez wszystkie przypadki. O tym, że jest niebezpieczny dla zdrowia, wiemy wszyscy. Jak zatem możemy zniwelować negatywne...
Zima nie rozpieszcza kierowców. Z danych firmy Starter wynika, że zimą najczęściej zawodzi akumulator (25 proc.) i silnik (20 proc.)*. Na zimowe usterki podatne...