biogaz_09_2025

Polacy piją coraz więcej soków. Konsumpcja wzrosła o 8 proc., ale wciąż jest niewielka na tle krajów Europy Zachodniej

Spożycie soków i przecierów owocowo-warzywnych w Polsce rośnie. Jednak na tle państw zachodnioeuropejskich wciąż jest niewielkie. W ubiegłym roku zwiększyło się...

9 listopada 2017

KRUS: borelioza najczęstszą chorobą zawodową wśród rolników

Borelioza wciąż jest najczęstszą chorobą zawodową wśród rolników - wynika z danych KRUS. W 2016 r. na 268 jednorazowych odszkodowań z tytułu chorób zawodowych...

8 listopada 2017

Czy można ochronić dziecko przed alergią pokarmową?

Tego mogli się dowiedzieć rodzice, którzy 26 października 2017 r. wzięli udział w kolejnym spotkaniu z „Cyklu Konferencji: Fakty i mity o mleku”, sfinansowanego...

2 listopada 2017

Okres Wszystkich Świętych wyzwaniem nawet dla doświadczonych kierowców. Jak się przygotować

Zwiększony ruch na drogach sprzyja kolizjom, dlatego okres Wszystkich Świętych jest dla kierowców bardzo trudny. Policyjne statystyki nie są zbyt optymistyczne...

30 października 2017

Wrocławscy dietetycy pomagają rodzinom zmienić nawyki żywieniowe

Całodzienne jadłospisy - inny dla każdego członka rodziny w zależności od wieku i aktywności - przygotowują wrocławscy dietetycy dla mieszkańców kilkunastu...

24 października 2017

Badacz: to już ostatnie dni październikowych nalotów biedronek

Od ponad 10 lat w Polsce trwa inwazja azjatyckich biedronek. Szczególnie widoczne są w październiku, kiedy - poszukując miejsca do zimowania - masowo wlatują do...

23 października 2017

Strażacy przypominają o instalowaniu przed zimą czujek dymu i czadu

Przy najbliższej okazji podarujmy bliskim czujki dymu i czadu – zachęcają wielkopolscy strażacy. Jak podkreślają, instalacja w domu takich urządzeń to tania i...

20 października 2017

Osoby spożywające 400–500 g warzyw i owoców dziennie żyją dłużej i rzadziej chorują. W tej kwestii Polacy nie mają jeszcze wyrobionych dobrych nawyków

Warzywa i owoce zawierają cenne składniki pokarmowe: witaminy, minerały, antyoksydanty oraz błonnik. Organizm nie potrafi magazynować niektórych z tych sub...

20 października 2017

Cholesterol z jaj już nie straszy

Wielu konsumentów obawia się spożywania jaj z powodu zawartego w nich cholesterolu. Warto przypomnieć, że według aktualnych badań naukowych jest to lęk nie...

16 października 2017

Raport "Nie marnuj jedzenia 2017": co trzeci Polak przyznaje się do marnowania żywności

Co trzeci Polak przyznaje się do marnowania żywności; najczęściej wyrzucane są pieczywo, wędliny i owoce - wynika z raportu "Nie marnuj jedzenia 2017". Z okazji...

13 października 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę