MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Polacy chcą zakładać firmy w Niemczech, ale...

Polacy chcą zakładać firmy w Niemczech, ale tamtejszy system podatkowy potrafi mocno zaskoczyć. Są plusy ale są też i spre minusy. Dużo wyższa niż u nas kwota w...

31 stycznia 2023

PINTA warzy z Okrasą

Rzemieślniczy Browar PINTA rozpoczął współpracę z Karolem Okrasą od uwarzenia Porteru Bałtyckiego i zapowiada na ten rok jeszcze trzy wspólne piwa. Po ponad pół...

31 stycznia 2023

Czy czeka nas w tym roku rewolucja w kolorze opakowań?

Viva Magenta wybrana kolorem 2023 roku Aż 80% informacji o otaczającym nas świecie odbieramy za pomocą wzroku – informuje Polski Związek Niewidomych. Choć ludzk...

31 stycznia 2023

Uwaga na oferty sprzedaży udziałów w sp. z o.o.

Bardzo aktywny ostatnio jest Związek Zawodowy Rolników "KORONA". Tym razem organizacja ta zwróciła uwagę na wchpdzący w tym roku przepis, który znacznie utrudni...

29 stycznia 2023

3 wskazówki, jak żyć bardziej ekologicznie, oszczędzając prąd

Od nowego roku ceny prądu wzrastają, co może powodować, że wielu z nas zacznie szukać sposobów na oszczędności w tym zakresie. Można to zrobić w kilku prostych ...

29 stycznia 2023

Mleczne produkty fermentowane. Czy warto po nie sięgać?

Fermentowane produkty mleczne zawierające żywe kultury bakterii stanowią doskonałe źródło składników mineralnych i witamin, które są niezbędne do prawidłowego f...

29 stycznia 2023

Krótkie i czyste etykiety to jedna z zalet polskich produktów mleczarskich

Powodów, by sięgać po polskie produkty mleczne jest wiele – mówi Justyna Żulewska, profesor Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, kierownik Katedry Mleczarstwa i ...

26 stycznia 2023

Funkcje Snapchata w twoim telefonie, których nie znasz

Nowa i rewolucyjna funkcja Snapchata. Dzięki Dress Up przymierzysz ubrania w rozszerzonej rzeczywistości. Sprawdź, jak wyglądasz w ubraniach gwiazd. Nowe funkcj...

26 stycznia 2023

Innowacyjne technologie i ich rola w produkcji żywności

Monitoring parametrów, precyzyjne pomiary oraz dbałość o każdy detal produktu. Gwarancja sukcesu w branży biotechnologicznej wymaga kompleksowego podejścia do p...

24 stycznia 2023

Dojrzewające mięso nie jest bardziej ryzykowne

Dojrzałe mięso nie stwarza żadnego dodatkowego ryzyka w porównaniu ze świeżym mięsem, jeśli dojrzewa w kontrolowanych warunkach, stwierdzili eksperci EFSA w opu...

24 stycznia 2023
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę