Które warzywa jemy w lutym najchętniej? - badania Kantar Wśród najpopularniejszych gatunków lutego Kantar wymienia ziemniaki, cebulę i pomidory. W porównaniu do...
Ma przyjemny smak i niepowtarzalny aromat. W zależności od czasu zaparzania może dodawać energii lub przynosić przyjemne odprężenie. Pozytywnie działa na nasze ...
Trudności z zasypianiem stały się niestety dość powszechne. Powody, dla których trudno nam zasnąć lub wybudzamy się w nocy, pozostają wciąż w obrębie zainteres...
Badania naukowe dostarczają wciąż nowych danych na temat profilaktyki i wsparcia w terapii różnych schorzeń za pomocą odpowiedniej diety i suplementacji, w tym ...
Na początku tego miesiąca wystartowała nowa odsłona strony internetowej ogólnopolskiego programu „Mamy kota na punkcie mleka” – projektu skierowanego do dzieci ...
Za nami już przeszło 6 tygodni nowego roku. Wraz z jego początkiem wiele osób zdecydowało się na podjęcie zmian w dotychczasowym życiu. Postanowienia noworoczne...
Nowe badania „Polska wieś i rolnictwo 2022” pokazują, że Polacy chcą kupować krajowe produkty. Świadczy o tym chociażby rosnąca popularność oznaczenia „Produkt ...
Biuro prasowe kampanii „Moc Polskich Warzyw” opublikowało podsumowanie ubiegłego roku. Rezultaty znacznie przewyższyły oczekiwania. Prowadzony od kilku lat pro...
Odporność budujemy cały rok. Jesień, zima i wczesna wiosna, to jest czas, kiedy częściej zapadamy na różne infekcje wirusowe i bakteryjne. Mówiąc prosto, przezi...