A_TSW_2026_950

Końcówka sezonu warzywniczego

Zbiór warzyw korzeniowych powoli się kończy, rośnie za to ich oferta rynkowa. Niestety w tym roku popyt nie nadąża za podażą. Warzyw jest dużo, chętnych na nie znacznie mniej. Bardzo niskie

29 października 2004

Ceny mąki spadają, zboża bez zmian

Powodów do obniżek nie ma żadnych - mówią młynarze, a mimo to mąka tanieje. Na rynku wyczekiwanie przed uruchomieniem interwencji. Liczba zawieranych transakcji na zboże jest więc minimalna.

29 października 2004

Producenci mleka żądają podwyżek

Rolnicy - producenci mleka coraz częściej wymuszają na swoich spółdzielniach podwyżki cen mleka w skupie. Twierdzą, że mleczarniom powodzi się coraz lepiej, a oni mają coraz wyższe koszty

29 października 2004

Schrzanili paprykę

Sklepy i sieci handlowe na Węgrzech muszą wycofać ze sprzedaży wszystkie produkty zawierające paprykę w proszku. Wykryto w niej toksyny rodem z Ameryki Łacińskiej. Czy w kraju papryki

29 października 2004

Unia bananom niestraszna

Wśród towarów, które miały podrożeć po naszej akcesji do Unii Europejskiej, banan należał do "pewniaków". Ceny tych owoców niemal automatycznie miały wzrosnąć po 1 maja. Jak na razie tamte

29 października 2004

100 tysięcy ton ziemniaków skupił PEPEES

To już 2/3 tegorocznego limitu. Największy w północno-wschodniej Polsce zakład przetwórstwa ziemniaka surowiec skupuje od dwóch miesięcy. Ziemniaki do Łomży przywożą rolnicy z miejscowości

29 października 2004

Magazyn Przemysłu Mięsnego 8-9/2004

Wydawnictwo: Wydawnictwo ELAMED Rok wydania: 2004 ISSN: 1643-7306 W numerze: 15 lat w branży chłodniczejAle się dzieje - cd.Moda na tradycjęTo, co najlepszePolagra-Food

29 października 2004

Magazyn Przemysłu Mięsnego 10/2004

Wydawnictwo: Wydawnictwo ELAMED Rok wydania: 2004 ISSN: 1643-7306 Aktualna sytuacja na rynku mięsa w Polsce Ale się dzieje Ogólnopolskie Dni Wędliniarstwa Wielka gala

28 października 2004

Wahania podaży na rynku wieprzowiny

Po spadku cen żywca wieprzowego, teraz znów mamy podwyżki. W wielu rejonach świń zaczęło brakować. Czy jest to wynikiem wstrzymywania dostaw przez rolników, czy po prostu podaż tuczników jest

28 października 2004

Hiszpańscy producenci wieprzowiny bezkonkurencyjni

Hiszpańscy producenci wieprzowiny stają się bezkonkurencyjni w Europie. Średnia wielkość zakładanych w Hiszpanii świńskich ferm to 2,5 tysiąca macior. W większości są one zintegrowane z

28 października 2004
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę