Standardy jakości handlowej dla wybranych świezych owoców i warzyw
Organizacja rynku świeżych owoców i warzyw w UE
Jedni liczą zyski inni straty. Producenci marchwi, ogórków i kapusty nie mają powodów do narzekań. W najgorszej sytuacji są rolnicy, którzy postawili na uprawę pomidorów.
Wymagania jakości handlowej owoców i warzyw
Czy zostanie nam chociaż tyle aby przeżyć? Z tym pytaniem sadownicy przystąpili do szacowania szkód spowodowanych przez mrozy. Wczoraj po raz pierwszy wyruszyła w teren komisja w gminie Błędów.
Kolejny sezon skupu owoców w leżajskim Hortino stoi pod znakiem zapytania. I to nie tylko z powodu wielkich strat po majowych przymrozkach w sadach. Wielu plantatorów nie chce współpracować z nowym prezesem i jak najszybciej chce zmiany zarządu firmy.
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych rozpoczęła realizację projektu współfinansowanego przez Unię Europejską - Wzmocnienie kontroli jakości rynkowej owoców i warzyw w Polsce, stanowiącego komponent programu wielosektorowego Środki ...
Aż o 1/5 mniejsze, niż wcześniej szacowano będą zbiory pomarańczy w Stanach Zjednoczonych – prognozuje Departament Rolnictwa. W największym stopniu na obniżenie plonów wpłynęły niecodzienne przymrozki w połowie stycznia, które zmroziły ...