W krótkim czasie z lasów w Nadleśnictwie Świdwin zginęło ponad 3 tysiące drzew różnej wielkości. Specjalna komisja powołana przez szefa Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w
Nie ma już dnia, by uwagi Polaków nie zajmowano różnymi aspektami referendum i Unii, no i naszą polityczną kuchnią – nowymi aferami korupcyjnymi, tym razem w służbie zdrowia. W jednej
Dolnośląska Izba RolniczaDolnośląski Wojewódzki Osrodek Doradztwa RolniczegoUrząd Gminy w ChojnowieRegionalne Centrum Doradztwa, Rozwoju Rolnictwai Obszarów Wiejskich
Sesja przetargowa w ramach Internetowej Giełdy Towarowej (IGT). ARR wystawiła w dniu dzisiejszym do sprzedaży: konserw mięsną - 300 g /ARR/ w ilości 529 549 szt. w cenie
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta alarmuje, że znaczna część przetworów sprzedawanych w sklepach jest nadgniła, lub zanieczyszczona. Kupując paprykę konserwową lub grzyby marynowane
Pędy borówki czernicy wykradane są z dolnośląskich lasów i sprzedawane w Niemczech. Podobnie jest z krzewami malin i jeżyn. Sprawa dotyczy głównie nadleśnictwa Złotoryja. Zjawisko jest nowe
W numerze: Indyk - jajo wylęgowe Znaczenie biotyny w żywieniu indyków "Dobry start" piskląt indyczych Sód w żywieniu indyków Produkcja indyków w Polsce Barwne filtry i ekologiczne
W numerze: Aktualny stan procesów dostosowawczych w zakłądach przemysłu mięsnego w świetle integracji z UE Dr Piotr Kołodziej Szanse polskiego przemysłu mięsnego na produkcję eksportową przed i
W numerze: Krwotoczne zapalenie jelit u indyków (KZJ) Jezry Ramza Karolinka, Mandarynka, Cytrynka... Monika Michalczuk, Ewa Świerczewska Jakość skorupy jaja cz. III Katarzyna Michalak, Emilia
W numerze: Aktualny status probiotyków w produkcji drobiarskiej - fokus z seminarium ID-Lelystad Tomasz Wertelecki, Stanisław Gosiewski Jakość białka jaja cz. II Katarzyna Michalak, Emilia