A_BIO_AGRO_950

Zdmuchnęło dom

Tadeusz Grzywaczewski leżał jeszcze w łóżku, kiedy usłyszał wybuch. Strych wraz z dachem na moment uniósł się do góry. W tej samej chwili tuż koło jego głowy przeleciały wyrwane z zawiasów

3 marca 2004

Kto sprzedaje do Unii?

Coraz więcej Polskich firm może handlować z Unia Europejską- tak zapewnia Główny Inspektorat Weterynarii. Właśnie trwają prace nad sporządzaniem listy tych zakładów, które mogą śmiało,

3 marca 2004

Batalia o restrukturyzację PKP

Osiem związków zawodowych działających na kolei oraz Polskie Lobby Przemysłowe przeciwstawiają się podziałowi spółki PKP Przewozy Regionalne na kilkanaście mniejszych firm regionalnych oraz

3 marca 2004

W Polsce najdrożej?

Wg. GUS co trzeci zatrudniony w Polsce nie zarabia więcej niż 1460 zł brutto. Zarobki co dziesiątego Polaka nie przekraczają 760 zł. Tymczasem prawie dla 80 % Polaków bogaci to ludzie

3 marca 2004

Student zamiast listonosza

Urząd Miasta w Łodzi zatrudnił studentów do roznoszenia po domach urzędowej korespondencji. W ten sposób pomaga studentom dorobić a sam oszczędza na znaczkach pocztowych. 30 studentów

3 marca 2004

Podatek od jedzenia, czyli od darowizny

Kucharki w szkołach i przedszkolach zapłacą podatek, jeśli zjedzą obiad, który same zrobiły. Od 1 marca zgodnie z nową ustawą o podatku dochodowym, darmowy obiad to darowizna i trzeba za

3 marca 2004

Sejm: Będzie informacja rządu o przygotowaniu rolników do akcesji

Posłowie, na wniosek Samoobrony, wysłuchają w czwartek informacji rządu w sprawie przygotowania polskich rolników do otrzymywania dopłat bezpośrednich z Unii Europejskiej oraz wykorzystania

3 marca 2004

Chirac wierzy we francuskich farmerów

W sobotę po raz 41. otworzył swe podwoje przy Rogatkach Wersalskich w Paryżu Międzynarodowy Salon Rolniczy. Bierze w nim udział ponad 400 wystawców z 35 krajów, ale liczy się przede wszystkim

2 marca 2004

Nie będzie protestu lekarzy, są pieniądze na kontrakty

Zarząd Narodowego Funduszu Zdrowia dokonał przesunięcia 44,6 mln zł w planie finansowym śląskiego oddziału, umożliwiając zawarcie kontraktów z lekarzami specjalistami z Porozumienia

2 marca 2004

HACCP - bezpieczna żywność

Za zagrożenie uważa się wszystko to, co może przynieść szkodę konsumentowi. Tradycyjne systemy kontroli jakości w zakładach przetwórstwa spożywczego polegają na badaniu produktu końcowego,

2 marca 2004
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę