Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

„Grzanie” na postoju

Są zagorzali zwolennicy i przeciwnicy zimowego rozgrzewania silnika na parkingu. Zgodnie z przepisami jest to zabronione ze względu na emisję szkodliwych gazów...

4 stycznia 2018

Postanowienia noworoczne, czyli jak się zmotywować do działania?

Koniec roku to zazwyczaj czas podsumowań.  Któż w ostatnich dniach grudnia nie obiecywał sobie: „Od 1 stycznia biorę się za siebie” lub „Rzucam palenie i...

3 stycznia 2018

5 światowych trendów w cukiernictwie. Czy wkrótce pojawią się w Polsce?

Dziś torty na specjalne okazje mogą być wyjątkowe, przybierać najróżniejsze kształty i wzory. Ich powierzchnie mogą do złudzenia przypominać zwiewną, tiulową...

3 stycznia 2018

Flagowy SUV Lexusa zostanie zelektryfikowany

Koncern Toyota zapowiedział przyspieszenie upowszechniania samochodów zelektryfikowanych – hybrydowych, hybryd plug-in oraz aut czysto elektrycznych, zasilanych...

3 stycznia 2018

PSL o współpracy opozycji w Sejmie: wyborów nie wygrywa się liczbą spotkań w kuluarach sejmowych

Nie ma potrzeby tworzenia gremiów, które będą się co jakiś czas zbierać w Sejmie; wyborów nie wygrywa się przez liczbę spotkań w kuluarach sejmowych - tak...

2 stycznia 2018

Dziady Noworoczne - zwyczaj żywieckich górali

Konie, pachołkowie, Cygan, śmierć czy diabeł – to postaci obecne we wciąż żywym obrzędzie noworocznym górali na Żywiecczyźnie. Tradycję, wpisaną już na Krajową ...

2 stycznia 2018

Etnograf: zabawy sylwestrowe w Polsce zaczęły się rozpowszechniać w miastach w II poł. XIX w.

Dawniej w wigilię Nowego Roku urządzano adekwatną do Wigilii wieczerzę, ale nie było tak hucznych zabaw – one zaczęły się rozpowszechniać w...

2 stycznia 2018

Włochy/Protestacyjna pizza z dziurami jak w jezdni

Protestacyjną pizzę, z wypełnionymi mozzarellą wgłębieniami przypominającymi dziury w jezdni serwuje koło Rzymu wielokrotny mistrz świata w wypieku tego włoskie...

2 stycznia 2018

Enolog: produkcja wysokiej klasy szampana trwa ok. sześć lat

Produkcja wysokiej klasy szampana trwa ok. sześć lat, a nawet więcej – powiedział PAP wiceprezes Polskiego Instytutu Winorośli i Wina Marek Jarosz. Jak tłuma...

2 stycznia 2018

Ekolodzy: pomyślmy o zwierzętach i bawmy się mniej "wystrzałowo"

Sylwestrowe wystrzały fajerwerków wywołują u zwierząt ogromny stres. Jeżeli możemy, to zadbajmy o zdrowie i życie swych pupili, a także dzikich zwierząt i...

29 grudnia 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę