Dieta bezglutenowa już od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. Coraz więcej osób ogranicza, a nawet całkowicie rezygnuje z glutenu, czyli białka występując...
Jak wynika z badania przeprowadzonego przez instytut badawczy IQS na zlecenie MAX Premium Burgers[1], Polacy coraz częściej planują całkowicie wyeliminować mięs...
Szeroko wykorzystywana w kuchniach świata, w Polsce gości na stołach stosunkowo rzadko. Kasza kukurydziana – jedna z najmniej popularnych w naszym kraju kasz. T...
Żytnie naleśniki, owsianka, a może makaron? Jedz dania na bazie produktów z żyta i wspieraj swój organizm Spożywanie produktów żytnich przynosi wiele korzyści n...
Tylko do 14 sierpnia 2023 r. można składać wnioski o dopłaty do materiału siewnego kategorii elitarny lub kwalifikowany. Ta pomoc uruchomiona została w ramach w...
Inwestorzy indywidualni mogą dołączać do crowdfundingowych projektów farm wiatrowych czy fotowoltaicznych, mając w portfelu już od kilkudziesięciu tysięcy złoty...
Arcyważny jogurt Co w czasie upałów dobrze gasi pragnienie – mleko, jak przekonuje prof. Roland Maughan (Uniwersytet St Andrews w Szkocji). Górale kaukascy od ...
Dojrzałe jagody, skąpane w słońcu pomidory i chrupiąca papryka to tylko kilka z wielu pysznych smakołyków kojarzących nam się z wakacjami. Wraz z porami roku i ...
Polska jest czołowym producentem żyta na świecie. To zboże, które odgrywa istotną rolę w naszym odżywianiu. Jest bogate w błonnik, witaminy, składniki mineralne...