Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Dziczyzna - smaczny temat

Z Kanwilu na stół. Dziczyzna bez antybiotyków.  Dietetycy polecają.  Jelenina najzdrowszy gatunek mięsa. Jedzcie dziko. Jeleniowate górują W Bieszczadach na wys...

7 sierpnia 2023

Chrzan nadwarciański po staropolsku na kartce pocztowej

Poczta Polska wprowadziła do obiegu kolejną emisję filatelistyczną, nawiązującą do regionalnych, rodzimych przysmaków. Na najnowszej kartce pocztowej umieszczon...

31 lipca 2023

Gotowane, pieczone czy smażone? Ziemniaki czy Kartofle?

Sprawdź, które metody przygotowania ziemniaków będą dla Ciebie najlepsze Ziemniaki są cennym źródłem wielu istotnych składników odżywczych, takich jak błonnik, ...

28 lipca 2023

Pszenica na zdrowie!

  Poznaj 5 przepisów na pożywne dania na bazie pszenicy   Bogate źródło węglowodanów złożonych, będących podstawowym paliwem dla naszego organizmu, błonnika pok...

20 lipca 2023

KASZE JUŻ OD NIEMOWLAKA? Tak, już od 2 roku życia

DOWIEDZ SIĘ, JAK JE WPROWADZAĆ I POZNAJ PROSTE I SMACZNE PRZEPISY U dzieci do 2. roku życia nawyki żywieniowe dopiero się kształtują. Stąd tak ważne jest, by ro...

18 lipca 2023

Inspirujące podróże kulinarne

Podczas wakacji zwykle odwiedzamy nowe miejsca, odkrywając lokalną historię, tradycję, koloryt i oczywiście kuchnię. Niektórym jednak wydaje się, że tylko podcz...

18 lipca 2023

Jajko w zieleni – letnie posiłki z warzywami

Grasz w zielone? Gram. Masz zielone? Mam. Aż chciałoby się zapytać: gdzie? Na pewno na talerzu, ponieważ lato to pora roku obfitująca w świeże, zielone warzywa....

11 lipca 2023

Wakacyjne serniki!

Wykorzystaj przepisy Szefów Kuchni – z Piątnicy, no bo skąd! Wakacje to okres, który obfituje w świeże, aromatyczne i soczyste owoce. Aby jeszcze bardziej osłod...

30 czerwca 2023

Kiełbasa nadziewana z sosem chimichurri

Parilla to rodzaj grilla o formie żeliwnej, prostokątnej kratki, ustawionej na palenisku. Jest on wykorzystywany w Argentynie, gdzie grilluje się podczas rodzin...

26 czerwca 2023

Idealny deser na lato - crème brûlée z truskawkami

Informacje o jego pochodzeniu są niezwykle skąpe. Tradycyjnie łączy się go z nazwiskiem nadwornego kucharza książąt orleańskich Françoisa Massialota, który jako...

22 czerwca 2023
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę