Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte.

Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dwor...

6 lipca 2022

Zgrane trio – przepis na szparagi z jajkiem i sosem holenderskim

Sezon na szparagi trwa stosunkowo krótko, dlatego jeśli jeszcze nie skosztowaliście w tym roku tego warzywa, najwyższa pora, żeby to zrobić. Idealnym towarzystw...

28 czerwca 2022

Zdrowe jedzenie nie musi być nudne – odkryj nowe smaki!

Latem nasze menu staje się w naturalny sposób lżejsze – sezonowe owoce kuszą, a krajowe warzywa częściej lądują w naszych torbach. Zdecydowanym faworytem są sał...

27 czerwca 2022

Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Co Polacy wiedzą o wodzie?

Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności, obchodzony corocznie 7 czerwca przypomina o tym, jak ważna jest jakość i bezpieczeństwo tego, co spożywamy – w tym...

8 czerwca 2022

Too Good To Go wznosi toast piwem z... czerstwego pieczywa!

Jak świętować to z przytupem, a jak wznosić toast to wyjątkowym trunkiem! Do celebracji 3. urodzin w Polsce, Too Good To Go podeszło dość nie...

8 czerwca 2022

Z miłości do smaku i orzeźwienia! „Herbapol-Lublin” startuje z kampanią nowych napojów herbaLOVE

Firma „Herbapol-Lublin” S.A. rozpoczyna kampanię wspierającą nowości, jakimi są napoje owocowo-herbaciane herbaLOVE. Hasło kampanii - „Z miłości do smaku i...

7 czerwca 2022

„Bitwa Regionów” – konkurs dla Kół Gospodyń Wiejskich, termin zgłoszeń wydłużony do 4 czerwca do godz. 16

Serdecznie zapraszamy Koła Gospodyń Wiejskich do udziału w konkursie kulinarnym „Bitwa Regionów”. Aby wziąć w nim udział należy do 4 czerwca...

3 czerwca 2022

Czym w czerwcu kusi turystów gorąca Portugalia?

Ciepłe powietrze poprzedzające wakacyjne fale upałów, rzadko występujące opady i długie słoneczne dni z temperaturą powyżej 20 stopni – taką pogodą przywita...

3 czerwca 2022

Polskie browary rzemieślnicze rosną wbrew kryzysowi

Najgorsze od 10 lat wyniki branży piwowarskiej w Polsce nie przeszkadzają browarom rzemieślniczym w rozwoju, o czym świadczą m.in. dostępne statystyki i...

1 czerwca 2022

Cała prawda o produktach głęboko mrożonych. Twórcy marki Perino obalają mity

Metoda głębokiego mrożenia jest jednym z najlepszych naturalnych sposobów konserwacji żywności, który pozwala zachować świeżość i wartość produktu. Mimo to...

1 czerwca 2022
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę