Dla części konsumentów robienie domowych przetworów to sposób na oszczędności. W tym roku prawie dwie trzecie Polaków zamierza zrobić przetwory na zimę – wynika...
Odkryty nutraceutyk! Co cennego można wydostać z grzybów, zwłaszcza medycznych? Chińska medycyna już dawno dogłębnie zajęła się tematem najlepszego wykorzystani...
Trudno oprzeć się ziemniakom zwłaszcza w sezonie letnim. Przygotowywane na wiele sposobów, najbardziej smakują w najprostszej postaci, doprawione świeżymi zioła...
Pomysły i przepisy na szkolne śniadania znanych blogerek kulinarnych W dobie kolorowych reklam i ciągłego pośpiechu zadbanie o zdrowe odżywianie dziecka poza do...
Polacy doceniają kaszę przede wszystkim za jej walory zdrowotne (80%) i smak (74%). Zwracają też uwagę na to, że jest sycąca oraz na dostępność wielu gatunków. ...
To jeden ze smaków kojarzących się z dzieciństwem. Kiedy byliśmy mali, ciasto drożdżowe najlepiej smakowało ze szklanką mleka. Puszysta, lekka konsystencja idea...
Obfitość witamin na letnim talerzu malucha Lato najpyszniejszą porą roku! Tylko w sezonie wakacyjnym możemy cieszyć się tak wielkim bogactwem warzyw i owoców. W...
Na co zwracają uwagę goście w restauracjach? W wyniku pandemii, polska gastronomia przeszła w ostatnich kwartałach szereg zmian. Obserwujemy dziś nie tylko inne...
Sierpień przywodzi na myśl długie, gorące dni i ciepłe, gwiaździste noce. Na półmetku wakacji możemy cieszyć się także bogactwem smaków, kolorów i aromatów pros...
Zapraszamy przetwórców owoców jagodowych do promocji i sprzedaży podczas Narodowego Dnia Sportu, 18/09. Na błoniach stadionu Narodowego spodziewamy się 10-15 ty...