Gęste, treściwe zupy, rozgrzewające i szybkie do podania, są doskonałą propozycją na chłodne dni. By urozmaicić kulinarny repertuar, a jednocześnie zadbać o zdr...
Türkiye (Turcja) to niepodważalnie jedno z najlepszych kulinarnych centrów na świecie. Warto tu przyjechać i spróbować nie tylko słynnych kebabów, ale także wyj...
Szef kuchni restauracji Nova Wola opowiada o pysznych tradycjach na Trzech Króli Tradycje związane ze świętem Trzech Króli są bardzo ciekawe nie tylko w ujęciu ...
Ziemniaki bogatym źródłem witaminy C i potasu – jak często można je jeść? Jak często można jeść ziemniaki? Czy częstotliwość ich jedzenia ma wpływ na zdrowie? J...
Zimą często zaczynają kuleć zdrowe nawyki żywieniowe, w posiłkach brakuje warzyw i owoców, których dostępność jest nieco mniejsza niż w innych porach roku. Doda...
W styczniu 2022 r. wystartował ogólnopolski informacyjno-edukacyjny program, w którym główną rolę odgrywał ser. Zadaniem projektu sfinansowanego z Funduszu Prom...
Instafriendly, instafriendly… To słowo coraz częściej pojawia się podczas rozmów młodych ludzi, którzy interesują się Instagramem i trendami w social mediach. Z...
Czas Bożego Narodzenia, Nowego Roku, a potem okres karnawału celebrujemy zwykle w gronie najbliższych przy suto zastawionym stole. Dlatego dokładamy starań, aby...
Choć z pewnością większości z nas to właśnie Wielkanoc kojarzy się z jajecznymi potrawami – jajo jest przecież kulturowym symbolem tych obchodów – to w rzeczywi...
Dla wielu jesienno/zimowa to najbardziej melancholijna pora w roku. Temperatury są bliskie zeru, jest ponuro i wieje wiatr. Jedyne na co mamy ochotę, to usiąść ...