Dowiedz się, jakie są dostępne o tej porze roku. Natura zadbała o to, abyśmy nawet jesienią mogli korzystać ze świeżych zielonych warzyw. Co może zaskakiwać, je...
7 listopada w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego odbyła się konferencji popularno-naukowa „Czas na gęsinę – fenomen polskiej gęsiny”. S...
Sezon na kiszenie kapusty w pełni, a my przedstawiamy kilka prostych kroków, które pomogą Ci zakisić kapustę w ulubiony dla Litwinów sposób, co stanowi litewski...
Sezon na kasze trwa cały rok, a ich dostępność nie jest warunkowana pogodą czy klimatem, w jakim żyjemy. Dzięki temu mamy możliwość czerpania z wysokiej wartośc...
Dzieś, na jesienną obiado/kolację proponujemy rozgrzewające dania z batatami. Mamy 3 przepisy z róznych stron świata, gdzie batat jest jednym z podstawowych skł...
Na co zwrócić uwagę, by dieta dziecka była jak najlepsza dla jego rozwoju? Według jakich zasad komponować codzienne posiłki najmłodszych? Odpowiedzi na te pytan...
Kiedy dopada nas smutek, a sprzyja temu jesienna pora, wielu z nas sięga po coś smacznego, najczęściej słodkiego. Być może w pierwszym momencie rzeczywiście czu...
Świadomość konsumentów rośnie. Włoska kuchnia zdobywa w Polsce coraz większe grono wielbicieli. Wiele restauracji ma w ofercie chociażby podstawowe włoskie potr...
Międzynarodowy Dzień Kawy przypada 29 września. Choć Polacy nie należą do światowej czołówki w spożywaniu tego napoju, to Polska z 13 bilionami wypijanych filiż...
Sondaż przeprowadzony na potrzeby kampanii „Kukurydza – źródło zdrowia, energii i smaku” pokazuje, że lubimy i jemy kukurydzę. Mimo to – jak wynika z dostępnych...