Dziecięcy uśmiech potrafi rozgonić smutki, wywołuje radość i często wzruszenie. Dobrze byłoby jeszcze, gdyby dziecko w uśmiechu pokazywało zdrowe zęby. A nies...
Topinambur to zapomniane warzywo. Tymczasem warto po nie sięgać, nie tylko ze względu na walory smakowe, ale przede wszystkim właściwości odżywcze. Pod tą egzo...
Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, rozmów oraz pysznych dań goszczących na polskich stołach. Jednak ten piękny okres ma również swoje drugie oblicze. Jak sza...
W obecnej edycji wydawanego co 5 lat dokumentu czytamy, że szczególny niepokój budzi niskie spożycie m. in. warzyw i owoców oraz ich przetworów w amerykańskim...
Technologia opracowana przez polskich naukowców umożliwia wykorzystanie porożogennych komórek macierzystych w medycynie, weterynarii i kosmetologii. Naukowcy z...
Pierwszy długi wolny weekend skłania wielu z nas do wyjazdu i poszukiwania pierwszych mocnych promieni słońca, dlatego wielu z nas wybiera się na południe Eu...
Jak gotują Polacy? Co się zmieniło w podejściu do gotowania kobiet i mężczyzn? Ogólnopolskie badanie Instytutu Badań Rynkowych i Społecznych wykonane na zlece...
81% Polaków twierdzi, że prawidłowo się odżywia. Niestety od samej deklaracji do właściwej praktyki jest jeszcze daleka droga. Jak zatem gotować, aby zachować...
Owoce i warzywa zajmują pierwsze miejsce w nowej Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej ogłoszonej niedawno przez Instytut Żywności i Żywienia. To ...
Wieszając budki lęgowe pomagamy ptakom, zwłaszcza tam, gdzie nie ma naturalnych dziupli, czyli w młodych sadach, niedawno posadzonych lasach, no a przede wszyst...