aaa wielkanoc ppr
aa_wielkanoc

Recykling świątecznych pisanek!

Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, rozmów oraz pysznych dań goszczących na polskich stołach. Jednak ten piękny okres ma również swoje drugie oblicze. Jak sza...

16 marca 2016

Soki 100% na liście The Dietary Guidelines for Americans 2015-2020

W obecnej edycji wydawanego co 5 lat dokumentu czytamy, że szczególny niepokój budzi niskie spożycie m. in. warzyw i owoców oraz ich przetworów w amerykańskim...

14 marca 2016

Polscy naukowcy jako pierwsi na świecie wyprowadzili stabilną hodowlę linii komórek macierzystych z poroża jelenia

Technologia opracowana przez polskich naukowców umożliwia wykorzystanie porożogennych komórek macierzystych w medycynie, weterynarii i kosmetologii. Naukowcy z...

9 marca 2016

Majówka na Bałkanach

Pierwszy długi wolny weekend skłania wielu z nas do wyjazdu i poszukiwania pierwszych mocnych promieni słońca, dlatego wielu z nas wybiera się na południe Eu...

6 marca 2016

Męski punkt widzenia w kuchni, czyli ogólnopolskie badania kulinarnych preferencji Polaków

Jak gotują Polacy? Co się zmieniło w podejściu do gotowania kobiet i mężczyzn? Ogólnopolskie badanie Instytutu Badań Rynkowych i Społecznych wykonane na zlece...

6 marca 2016

Zadbaj o swoje zdrowie - gotuj świadomie!

81% Polaków twierdzi, że prawidłowo się odżywia. Niestety od samej deklaracji do właściwej praktyki jest jeszcze daleka droga. Jak zatem gotować, aby zachować...

3 marca 2016

Warzywa podstawą zdrowej diety

Owoce i warzywa zajmują pierwsze miejsce w nowej Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej ogłoszonej niedawno przez Instytut Żywności i Żywienia. To ...

1 marca 2016

Ornitolog: budki lęgowe pomagają ptakom

Wieszając budki lęgowe pomagamy ptakom, zwłaszcza tam, gdzie nie ma naturalnych dziupli, czyli w młodych sadach, niedawno posadzonych lasach, no a przede wszyst...

29 lutego 2016

M jak maślanka. Poznaj właściwości tego wyjątkowego, mlecznego napoju

Maślanka to źródło niezbędnych witamin i minerałów, naturalny probiotyk, doskonały napój chłodzący, a jednocześnie… świetny środek kosmetyczny. Co ważne, to pro...

29 lutego 2016

Naukowcy wzięli pod lupę regionalne - warmińskie i mazurskie potrawy

Wbrew powszechnym przekonaniom tradycyjna kuchnia warmińska i mazurska nie była zbyt słona i nadmiernie tłusta; jej kaloryczność wynikała z dużego zapotrzebo...

29 lutego 2016
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę