21 października br. OSM Piątnica rozpoczyna kampanię promującą śmietanę 18%. W spocie podkreślono najważniejsze właściwości tej najpopularniejszej w Polsce śmi...
Badanie ekspozycji półkowej eLeader Piwa rzemieślnicze już od jakiegoś czasu przestają być rynkową niszą z marginalnym udziałem w sprzedaży. Przestają być ta...
Wiosenne kwiaty to jeden z najbardziej wyczekiwanych widoków po długiej, zimowej przerwie. Przebiśniegi, tulipany czy krokusy to rośliny, które swoim kolorem oż...
18 lat edukacji konsumenckiej ✿ współpraca z placówkami naukowymi ✿ promowanie europejskiej żywności ekologicznej w świecie ✿ kreowanie kulinarnych szlaków ✿ ...
W piątek na Rządowym Centrum Legislacji opublikowano projekty ustaw: o rejestrowanych związkach partnerskich i wprowadzającej tę ustawę. Zakładają, że związek p...
W październiku odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Miód” Copa-Cogeca, w którym uczestniczył prof. Zbigniew Kołtowski ekspert Federacji Branżowych Związków Pr...
EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywnościowych i rozwiązań przyszłości - Challenge Labs. EIT Food jest największą na świe...
Przechowywanie paliwa w gospodarstwie rolnym wymaga wdrożenia odpowiednich rozwiązań, zgodnych z obowiązującymi przepisami. Zbiorniki na olej napędowy muszą spe...
Obecnie 29,7% konsumentów regularnie kupuje w promocjach 20-40% żywności. Głównie tak twierdzą osoby w wieku 25-34 lat, zarabiające 7000-8999 zł netto miesięczn...
Zyskuje rynek najmu długoterminowego [RAPORT EFL] Pomimo rozwoju różnych środków transportu pozycja samochodów dostawczych w procesie logistycznym wydaje się je...