Obchodzone 11 listopada Narodowe Święto Niepodległości to dla Polaków jedno z najważniejszych świąt państwowych. W 1918 r., po 123 latach zaborów – niewoli naz...
Po ciężkim dniu pracy, gdy stres i zmęczenie osiadają w każdym mięśniu, a myśli nieustannie krążą wokół obowiązków, odpoczynek staje się nie tyle luksusem, co k...
Rola mikrobiomu i diety w utrzymaniu zdrowych jelit Mikroorganizmy zamieszkują zarówno środowisko zewnętrzne, jak i wnętrze ludzkiego organizmu. Ich zespoły two...
W dniu 8 października 2024 r. Komisja Europejska (KE) zatwierdziła dwie genetycznie zmodyfikowane (GE) uprawy kukurydzy/kukurydzy i odnowiła zezwolenie na jedną...
Wodoodporne namioty magazynowe stały się w ostatnim czasie niezwykle popularne zarówno do zastosowań prywatnych, jak i biznesowych. Ich elastyczność i wielofun...
Nie od dziś pasjans online kojarzy się z rozrywką, której oddajemy się w ukryciu podczas pracy. Nawet obraz biura w kultowym serialu „The Office” byłby niepełny...
EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywnościowych i rozwiązań przyszłości - Challenge Labs. EIT Food jest największą na świe...
Berry Fest nabiera mocy Gdy manufaktura win owocowych wzmacnia plantatorów ✿Mała Wieś duża sprawa ✿ Przedwojenne sukcesy ✿ Instytut Skrzynki daje przykład ✿ Ja...
Skończyły się żniwa kukurydzy kiszonkowej, rozpoczyna się zbiór odmian zbieranych na ziarno. W tym roku sprzątanie roślin z pola odbywa się wcześniej niż zazwyc...
Firma Ishida Europe, we współpracy z Maple Leaf Foods – jednym z największych kanadyjskich producentów przetworzonego mięsa, w tym drobiu – miała kluczowy udzia...