Naukowcy z Uniwersytetu w Tokio przeprowadzili niesamowity eksperyment, którego głównym celem jest udowodnienie, że można hodować świnie z ludzkimi trzustkami i innymi narządami, podaje BBC.
Poziom cholesterolu jest ważny nie tylko dla naszego układu krążenia, ale i głowy - czytamy na portalu zmianynaziemi.pl. Najnowsze wyniki badań naukowców z Uniwersytetu Kalifornii w Davis sugerują, że może mieć wpływ na stan naszego mózgu i związane ...
Naukowcy odkryli nowy sposób wysyłania wiadomości tekstowych, który w niektórych przypadkach może zastąpić metodę radiową - poodaje strona zmianynaziemi.pl. W trakcie testów wykorzystano mgiełkę alkoholową jako transmiter a wiatraczek przesłał ...
W przeddzień katolickiego Bożego Narodzenia grupa naukowców w Chinach stworzyła dziesięć prosiąt, które świecą na zielono - podaje TylkoPrzyroda.pl. W swojej pracy naukowcy wykorzystali technikę, opracowaną na Uniwersytecie Hawajskim w Manoa.
Uczona z Polski potrafi wytrenować pszczoły tak, aby czując w próbce powietrza zapach heroiny czy kokainy, wysuwały zwinięty w rurkę języczek - podały Zmianynaziemi.pl. - Dla pszczół najważniejsze zmysły to wzrok i węch. Umiejętność rozpoznawania ...
Jak podaje portal deccoria.pl, jemioła to roślina pasożytnicza, ale również magiczna, symbol życia i płodności. Ma zastosowania w medycynie - wspomaga leczenie nadciśnienia i nowotworów. Przede wszystkim zaś pomaga skraść pocałunek podczas kolacji ...
Chciałbyś pomóc najuboższym na święta, ale nie wiesz komu, nie masz czasu i zastanawiasz się jak to najskuteczniej zrobić? Banki Żywności proponują trzy proste i sprawdzone sposoby na świąteczną pomoc dla najuboższych. Już dziś ruszyła Świąteczna ...
W dniu 17 listopada bieżącego roku Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu oraz Agencja Rynku Rolnego Oddział Terenowy we Wrocławiu zorganizowały VI edycję Dolnośląskiego Konkursu Potraw Regionalnych. Konkurs odbywał się pod hasłem „Powiedz ...
Cykoria wprowadziła do swojej oferty, produkt, który idealnie wpisuje się w nowe zasady funkcjonowania sklepików szkolnych. Jabcusie – lekkie z natury, to chipsy, które są w 100 proc. naturalne i nie zawierają w sobie dodatku cukru, soli ani ...
Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Lublinie przy współpracy z firmą „Avangarda” Łukasz Konik zrealizował 8 warsztatów kulinarnych w szkołach gastronomicznych województwa lubelskiego. Warsztaty odbyły się w Zespołach Szkół w: ...