My-konsumenci coraz baczniej zwracamy uwagę na pochodzenie produktów, zadając sobie pytanie, w jaki sposób i gdzie powstają. A producenci coraz chętniej chcą...
Nikogo nie trzeba chyba przekonywać, że bałwan z marchewkowym nosem i rękami z patyków nie jest przykładem wyżyn artystycznego wyrafinowania. Istnieją jednak...
Kiedy temperatura za oknem coraz dłużej utrzymuje się poniżej zera, powinniśmy zadbać nie tylko o ciepłą kurtkę, ale też prawidłowe odżywianie. Odpowiednio dob...
Potentaci medialni mają w USA ... najwięcej ziemi. Na pierwszym miejscu największych w tym kraju właścicieli ziemi jest John Malone - wynika z danych The Land...
Zima nie rozpieszcza kierowców. Z danych firmy Starter wynika, że zimą najczęściej zawodzi akumulator (25 proc.) i silnik (20 proc.)*. Na zimowe usterki podatne...
W ramach projektu „Kulinarnie Mocni”, realizowanego wspólnie z partnerem biznesowym McCormick Polska i Federacją Polskich Banków Żywności, Szef Kuchni Kamis...
Coraz częściej turyści wybierają wakacje na łonie przyrody, by choć na chwilę uciec od zgiełku miasta i zrelaksować się z dala od tłumów. W Portugalii znajdzie...
Każda branża posługuje się specyficznym językiem, nomenklaturą czy powiedzonkami. Każdy student zetknął się z tym problem na pierwszym roku studiów. I kiedy wy...
Ułatwia przedsiębiorcom podejmowanie strategicznych decyzji biznesowych, usprawnia procesy uczenia się, pomaga w ustalaniu optymalnych metod leczenia – sztucz...
Znany podróżnik i survivalowiec Ray Mears powraca do nas wprost z… dzikiej Francji. Dlaczego koziorożcom rogi rosną tylko od wiosny do jesieni? Które zwierzę...